Amb anterioritat, hem vist com elaborar la crema de rocafort. Avui, us presentem una alternativa més en l'ús d'aquesta peculiar crema. Unes mini pastes de full molt interessants que podeu fer servir en un pica-pica, un vermut, una festa d'aniversari, un berenar o qualsevol altre esdeveniment familiar o social.
Per tant, les podeu incloure en un assortiment de pasta salada variada. Es poden fer amb antelació i sempre resulten molt gustoses.
Crema de rocafort
2 plaques de pasta de full tipus "La Sirena"
Formatge per gratinar
1 ou
Variants:
Podeu fer-les amb altres tipus de formatge.
Us recomanem la lectura prèvia de la Crema de rocafort, on veureu el pas a pas de la seva elaboració.
Un cop freda, la reservarem.
Necessitarem un corró per estirar les dues plaques de pasta de full.
Ajudeu-vos d'una mica de farina per evitar que el full s'enganxi al taulell. Estireu-les fins que tinguin el gruix d'una caixa de cartó aproximadament. Heu de fer rectangles d'uns 10 cm de longitud en la seva part vertical.
A continuació, si la crema de rocafort era a la nevera, treballeu-la una mica amb una cullera.
Ompliu una mànega pastissera amb la crema...
I apliqueu una tira gruixuda de crema sobre la part superior de la pasta de full.
Ara enrotllem el full. Si cal, retalleu la part sobrant.
Tallarem porcions d'uns 4 o 5 cm d'allargada.
Les col·locarem en una safata de forn amb paper cuisson de forma equidistant entre elle. La col·locació de les peces és important per a garantir una correcta cocció.
Per últim, batrem un ou...
I pintarem cada peça.
Una mica de formatge per gratinar per sobre i...
Les enfornarem uns 12-15 minuts a uns 190-200 graus centígrads, fins que tinguin bon color.
Es poden servir fredes, tèbies o calentes.
Esperem que us agradin.
Bon profit!