Amb anterioritat vam veure com fer un pastís de la Diada de Catalunya farcit amb melmelada de préssec. Avui us presento una variant d'aquell mateix pastís més similar al clàssic "Massini" amb un farciment de nata muntada i trufa clara. Com tots els pastissos amb una certa complexitat d'elaboració, us recomano preparar tots els ingredients (pa de pessic, gema pastissera, sucre bany, trufa clara, etc.) un o dos dies abans. Aquest en concret, el podeu fer gairebé al 90% uns quants dies abans, ja que el conservarem dins el congelador i sense les quatre barres, que poden arribar a destenyir.

Per tant, les quatre barres les posarem (pràcticament) al moment de servir-lo a taula. Per cert, si voleu el podeu presentar amb quatre barres o amb una estelada... no costa gaire fer-la. No us perdeu visitar la recepta del Pastís de la Diada de Catalunya amb melmelada. Espero que us agradi. 

Ingredients

pa de pessic 

sucre bany (70% almíbar + 30% brandi)

nata muntada (400 g + 60 g de sucre)

trufa clara (400 g + 30 g de cobertura xocolata negra + 60 g de sucre)

gema pastissera

gelatina de poma

colorant vermell

Preparació
1.
pastis diada catalunya nata trufa pas1

Començarem preparant la gelatina vermella per a fer les quatre barres.

2.
pastis diada catalunya nata trufa pas2

Utilitzaré un colorant alimentari.

3.
pastis diada catalunya nata trufa pas3

Com veieu, amb una culleradeta en tenim prou.

4.
pastis diada catalunya nata trufa pas4

Però haurem de fer arrencar el bull a la gelatina.

5.
pastis diada catalunya nata trufa pas5
6.
pastis diada catalunya nata trufa pas6

Ara aboqueu-la en una safata de plàstic dur o sobre un paper cuisson.

7.
pastis diada catalunya nata trufa pas7

Procureu que quedi un gruix acceptable.

8.
pastis diada catalunya nata trufa pas8

Ara és qüestió de deixar-la refredar.

9.
pastis diada catalunya nata trufa pas9

Un cop freda, la podeu guardar a la nevera, però tapeu-la amb paper film per evitar que agafi olors. Podeu aprofitar per a preparar l'almíbar del sucre bany, la gema pastissera i la trufa clara que també s'han de refredar (veieu les receptes prèviament). Us recomano ho feu tot el dia abans.

 

10.
pastis diada catalunya nata trufa pas11

Us recomano la lectura prèvia de la recepta del pa de pessic. Ho barregem tot.

11.
pastis diada catalunya nata trufa pas12

Tot i voler fer un pastís amb forma heràldica... utilitzaré aquest motlle de silicona rodó.

12.
pastis diada catalunya nata trufa pas13

Aboquem la massa...

13.
pastis diada catalunya nata trufa pas14

I ho deixarem coure entre 35-40 minuts, fins que sigui cuit. Punxeu-lo amb una barnilla per comprovar que és cuit de dins.

14.
pastis diada catalunya nata trufa pas15

Quan ja sigui una mica fred, el desemmotllaren i el deixarem que es refredi completament. Jo us recomano fer-lo el dia anterior i guardar-lo a la nevera embolicat en un drap net.

15.
pastis diada catalunya nata trufa pas16
16.
pastis diada catalunya nata trufa pas17

Ara amb un ganivet de serra (dels del pa), li donarem forma d'escut al nostre pastís.

17.
pastis diada catalunya nata trufa pas18

Més o menys.

18.
pastis diada catalunya nata trufa pas19

Ara en un bol muntarem la trufa clara amb els 60 g de sucre.

19.
pastis diada catalunya nata trufa pas20

Fins que munti.

20.
pastis diada catalunya nata trufa pas21

Fem el mateix amb la nata.

21.
pastis diada catalunya nata trufa pas22

Podem omplir les mànegues amb un cornet rodó o estriat i guardar-les a la nevera.

22.
pastis diada catalunya nata trufa pas23

Anem a fer el pastís doncs. Obriu per la meitat el pa de pessic i banyeu la part inferior amb el sucre bany (barreja d'almíbar i brandi al 30%).

23.
pastis diada catalunya nata trufa pas24

Seguidament, apliqueu una capa de nata muntada. No fa res si no queda massa bé.

24.
pastis diada catalunya nata trufa pas25

Amb una paletina escampeu-la bé i procureu que la capa quedi llisa.

25.
pastis diada catalunya nata trufa pas26

A sobre de la nata aplicarem una capa de trufa clara muntada...

26.
pastis diada catalunya nata trufa pas27

I fem el mateix: ho allisem. No us preocupeu massa per si no queda massa maco. Més endavant veureu perquè.

27.
pastis diada catalunya nata trufa pas28

A sobre, hi col·loquem la capa superior del pa de pessic i fem una lleugera pressió per assentar-la. Us sortirà una mica de nata i/o trufa, però no passa res. Ho repasseu.

28.
pastis diada catalunya nata trufa pas29

Ara, aplicarem una capa de gema pastissera per sobre.

29.
pastis diada catalunya nata trufa pas30

Procureu tapar totes aquelles imperfeccions de la part superior.

30.
pastis diada catalunya nata trufa pas32

Les capes són visibles, però més ho seran quan, un cop congelat, repelem les cantonades.

31.
pastis diada catalunya nata trufa pas33

Ja va agafant forma.

32.
pastis diada catalunya nata trufa pas34

Tenim la gelatina de poma al punt: desfeta però no gaire calenta.

33.
pastis diada catalunya nata trufa pas35

Aplicarem una capa de gelatina de poma per a donar brillantor al pastís, tot i que les quatre barres ja li donaran una bona presència.

34.
pastis diada catalunya nata trufa pas36

Els laterals no s'han de pintar amb gelatina, només la part de la gema. Immediatament, poseu el pastís a congelar.

35.
pastis diada catalunya nata trufa pas37

Un cop congelat, el podreu treure i tallar-li les cantonades.

36.
pastis diada catalunya nata trufa pas38

Repassarem totes les cantonades amb la idea de deixar-lo ben presentable.

37.
pastis diada catalunya nata trufa pas39

El col·loquem sobre cartró i blonda també.

38.
pastis diada catalunya nata trufa pas40

Oi que queda maco així?

39.
pastis diada catalunya nata trufa pas41

L'última vegada el vaig decorar amb la senyera de Catalunya tradicional, però en aquesta ocasió he volgut fer-lo una mica diferent i he representat una estelada.

40.
pastis diada catalunya nata trufa pas42
41.
pastis diada catalunya nata trufa pas43

I el decorem amb molt de compte de no remenar massa la gelatina.

42.
pastis diada catalunya nata trufa pas44

Què tal?

43.
pastis diada catalunya nata trufa pas45

Ja tenim el Pastís de la Diada amb nata i trufa acabat.

44.
pastis diada catalunya nata trufa pas46

El podem servir a taula directament.

45.
pastis diada catalunya nata trufa pas47

Amb una mica de cava català ben fresquet, és clar.

46.
pastis diada catalunya nata trufa pas48

Poc a poc s'anirà desglaçant i la gema quedarà suau i cremosa... com la nata i la trufa.

47.
pastis diada catalunya nata trufa pas49

Un cop fet el podeu tornar a congelar.

48.
pastis diada catalunya nata trufa pas50

El voleu veure per dins?

49.
pastis diada catalunya nata trufa pas51

A mi m'agrada que estigui tou però la nata congelada... encara que això va a gustos.

50.
pastis diada catalunya nata trufa pas52

En qualsevol cas, al tallar-lo i servir-lo, de seguida es descongelaran la gelatina, la gema i el pa de pessic. Al farciment li costarà una mica més.

51.
pastis diada catalunya nata trufa pas53

Bon profit i visca Catalunya!