El Diumenge passat la meva filla Vinyet va fer anys... i clar, li havia de fer un pastís. Li encanta bufar les espelmes... i s'emociona molt amb els pastissos. He volgut fer un pastís força vistós... i alhora bo de gust pels nens. Aquests tipus de pastissos són tot un clàssic en les pastisseries i es poden decorar amb qualsevol mena de fruita de temporada. L'he farcit amb melmelada de préssec.

Ingredients

1 pa de pessic 

gema pastissera  

almivar+brandi (sucre bany)  

1 pot melmelada de préssec

assortiment de fruits vermells (nabius, groselles, maduixes, mores, etc.)  

ametlla crocant

300gr. cobertura de xocolata negre  

gelatina de poma  

fulles de menta fresca

Preparació
1.

El dia abans prepararem el pa de pessic. Ja sabeu que jo us proposo dues possibles receptes: la tradicional "Pa de pessic tradicional" i la de pastisseria "Tortada" que requereix d'impulsor i emulsionant. Passeu-vos per ambdues receptes prèviament i veureu les diferències.

2.

Començarem per repelar el pa de pessic. Això es fa per una qüestió estètica. La gema també s'enganxarà millor al motlle que a la crosta. Li traiem la tapa, que podem guardar per fer la base d'un gelat.

3.

Ara, subjectem el pa de pessic amb una mà... i anirem repelant el lateral...

4.

... procurant tallar sempre la mateixa quantitat. D'aquesta manera us quedarà rodó. Seguidament el tallarem per la meitat (horitzontalment, clar) i així el podrem farcir.

5.
6.

Com veureu, l'alcohol es queda adalt i el sucre abaix, ja que tenen densitats diferents.

7.

Ara si, banyem la capa inferior del pastís.

8.

Treballarem una mica la melmelada amb la gelatina per fer-la més untable.

9.

Farcim el pastís amb una capa generosa de melmelada. Podeu utilitzar la que més us agradi.

10.

Treballeu sempre amb una paletina, ¿eh?... res de ganivets ni culleres.

11.

En aquest moment, posarem a escalfar la gelatina de poma. Així, més endavant, estarà al punt per banyar el pastís.

12.

Anem a per la gema pastissera. La treballem una mica al sortir de la nevera... i l'escampem bé.

13.

Només amb la paletina podreu obtenir bons resultats.

14.

Dediqueu-li temps i paciència... i us quedarà maco.

15.

És el moment de banyar el pastís amb gelatina.

16.

S'ha de fer ràpid ja que la gelatina es traba de seguida. Els laterals també.

17.

Ara li posarem una mica de crocant pel costat. L'ametlla crocant la podeu comprar feta o la podeu fer a casa, que és el que us recomano. És molt fàcil de fer i queda més bona que qualsevol comprada.

18.

Per posar el crocant heu d'utilitzar una base plana de la mida del pastís, com pot ser la tapa d'un tupper. Llavors, amb l'ajuda de la paletina... poseu el pastís al damunt. Ara, podreu subjectar el pastís amb una mà, a l'aire... i amb l'altre mà anar aplicar l'ametlla crocant... el xocolata granillo o el que sigui. No tinc imatges perquè no puc fer fotos si tinc totes dues mans ocupades. Ja sé... no és excusa... ho sento.

19.

De nou, amb l'ajuda de la paletina, retirarem la base de plàstic i col.locarem el pastís a sobre d'un cartró amb blonda.

20.

He trobat un bon assortiment de fruits vermells. Els rentarem bé prèviament i els assecarem.

21.

Ara ens disposarem a donar un bany de gelatina a tota la fruita. Els podreu col.locar la fruita a sobre del pastís i desprès banyar-ho tot, però d'aquesta altre manera us assegureu un millor resultat.

22.

Banyem primer aquestes precioses groselles... i les reservem en una safata per guardar a la nevera.

23.

Fem el mateix amb les maduixes...

24.

... els nabius...

25.

... i les mores vermelles...

26.

Tenim una bona safata. Ho reservem.

27.

Ara anirem preparant una mica de cobertura de xocolata per a decorar el pastís i escriure un "Felicitats".

28.

Poseu-lo al bany maria i no pareu de remenar fins que estigui desfeta. Deixeu-la refredar (atemperar) una mica. Un dia ja en parlarem de com tractar bé la xocolata.

29.

Feu un cornet de paper amb punta... ompliu-lo de cobertura i practiqueu una mica en un paper. Sempre va bé, abans de cagar-la en un pastís. Sobretot per assegurar-se que la cobertura no té grumolls i llisca bé.

30.

Ara si, fem una decoració... qualsevol... el primer que ens vingui al cap.

31.

Així queda bé, no?... tot el que sigui repetitiu... queda maco en conjunt.

32.

Finalment, col·loquem la fruita vermella per sobre. Penseu que gelatina trabada amb gelatina trabada no enganxa massa. En contra del que pugui semblar... la fruita us lliscarà sobre el pastís. Us recomano posar una punteta de cobertura a sota... amb el mateix cornet que hem utilitzat per escriure. Així ens assegurem que no caurà. Unes fulles de menta sempre aporten color.

33.

I res, escrivim un "Felicitats"... i ja ho tenim fet.

34.

Queda realment vistós. Vaja que entre pels ulls, no?

35.

Eps, faltaven les tres espelmes. És millor tres que una espelma amb el número tres. Els nens petits ho veuen més clar que són tres anyets... tres espelmes, a que si?

36.

I no us oblideu de servir-lo amb un bon cava super fresquet.

37.

Ah!... que el voleu veure per dins?... si home si...

38.

Bon Profit!