Aquest és un pastís infantil molt fàcil de fer, encara que pugui semblar el contrari. Com veureu, només heu de preparar un pa de pessic i muntar nata amb una mica de colorant. Una mica d'almívar pel sucre bany... i el tema decoració el que més us agradi. Jo he optat per fer diverses formes amb cobertura de xocolata i massapà blanc. El resultat... un pastís molt vistós, bo de gust i que sobretot agrada als més petits de la casa. Veiem tot el procés?
1 pa de pessic o tortada
sucre bany (+ brandi)
1 litre de nata per muntar
125gr. sucre
colorant vermell
Per decorar
ametlla crocant
cobertura de xocolata negre
massapà blanc
sucre llustre (glaç)
Com ja hem vist amb altres pastissos, el dia abans prepararem el pa de pessic o tortada.
Us recomano visitar prèviament la recepta Tortada (pa de pessic amb emulsionant), tot i que també podeu fer un clàssic Pa de pessic tradicional.
En cas que el motlle sigui metàl·lic, recordeu untar-lo amb mantega desfeta i enfarinar-lo.
Cap al forn.
Amb el pa de pessic completament fred, comencem a fer el pastís.
Com sempre, hem de retallar les capes del pastís. Us he heu de prendre amb calma i fer-ho poc a poc, però és molt important que us quedi el més recte possible.
Tot i així, sense una serra de pastisseria, el més normal és que no us quedi del tot recte. Per tant, haurem de repelar una mica per deixar la capa de pa de pessic nivellada. En aquest cas, he tallat la part de dalt (que conservaré per a fer un Púding de poma)... i amb la resta dues capes: la inferior i la superior.
Veieu com han de quedar les capes?... ben anivellades. Insisteixo en que és important per l'estabilitat final del pastís.
Ara, i per qüestions d'estètica, repelarem els laterals.
Ens ha de quedar així el pa de pessic.
... i tallat per la meitat, clar.
Ara prepararem el que se'n diu "sucre bany" o barreja d'almívar amb brandi.
Jo faig 80% almívar + 20% brandi. És poca quantitat pels nens i hi aportarà un gran aroma. Si no voleu afegir licor, pinteu-ho només amb almívar o amb llet directament.
La nata...
... i el colorant alimentari que farà que el pastís sigui rosa.
Hi posem molt poquet.
Remenem una mica i comprovem de color. Vigileu no us passeu.
Posem la nata a muntar a velocitat màxima.
Mentrestant, podem anar pintant la part baixa del pastís amb el sucre bany.
La nata de seguida estarà muntada.
Ompliu una mànega amb un cornet estriat.
Farciu el pastís i cobriu-lo amb l'altre capa de pa de pessic.
Torneu a banyar amb sucre bany.
I ara si, hem de cobrir tot el pastís amb aquesta nata...
... i una mica de paciència.
Que ens queda?... decorar.
Jo he fet unes roses molt tradicionals, però que sempre funcionen bé i als petits els encanten.
Amb un cornet més petit, he completat la decoració.
Com que estem treballant amb nata... és molt recomanable reservar el pastís al congelador fins una hora abans de consumir-lo, aproximadament.
Si us sobra nata... podeu omplir uns bols petitons...
... i cobrir-los de crocant.
Ara anem a preparar la decoració de xocolata.
Posarem uns 200gr a escalfar al bany maria.
Quan sigui desfeta... haurem de remenar una estona i esperar que s'atemperi. És a dir, que no estigui calenta. En realitat s'hauria d'atemperar amb una rasqueta... però en aquest cas no caldria.
Utilitzaré uns fulls DIN-A4.
Escampeu una quantitat de cobertura de xocolata amb una paletina.
Espereu que la cobertura travi (es posi dura). Si cal, poseu-la a la nevera una estona. Amb la cobertura mig travada podreu tallar-la al vostre gust i fer quadrats, rombs, rectangles, etc...
Aprofitarem per fer un cornet de paper i escriure quatre coses.
Vinyet, el nom de la meva filla... i alguna coseta més.
Podeu fer unes valles... ja veureu per què.
Ara, farem unes boletes amb massapà (ja en tenia fet).
Agafeu una boleta i col.loqueu-li a sobre dos trossets de xocolata quadrats. Farem unes casetes. Podeu tirar una mica de sucre en pols per sobre, que semblarà neu.
Col·loqueu també una bola de massapà a cada rosa de nata.
Finalment, ja podeu muntar el pastís amb les lletres, les casetes, la valla i la decoració de xocolata.
I ja tenim la decoració acabada.
Només quedarà posar-hi les espelmes...
El voleu tastar?
Vinga va...
...nyam!... i que no falti la copeta de cava ben fresc, eh?... o el "Pinky", pels petits, jeje.
Bon profit!