Et presentem un pastís ràpid de poma amb festucs i farciment de melmelada de préssec. En pocs minuts tindràs una meravella de postres que repetiràs tot sovint.
Som-hi!
- 1 planxa de pasta de full
- 4 pomes tipus Golden
- Melmelada de préssec
- Un grapat de festucs
- 1 ou batut per pintar
- Canyella en pols
- Sucre
Variants
Pots utilitzar altres tipus de farciment o melmelades.
S'hi poden posar ametlles, pinyons, nous, panses, etc.
Et recomano poma Golden per fer aquest pastís.
Pots comprar els festucs ja pelats o pelar-los tu mateix.
Posa una planxa de pasta de full sobre un paper de forn. Retira 2 cm dels quatre laterals i punxa la planxa amb una forquilla.
Ara, mulla amb una mica d'aigua els laterals de la planxa.
Això servirà de cola per enganxar una capa lateral superior.
Enganxa aquestes tires a la planxa. L'objectiu és que els laterals del pastís tinguin més volum amb una doble capa de pasta de full que no punxarem (volem que pugi).
T'ha de quedar així. No punxis aquests laterals.
Posa un parell de tires de melmelada de tal manera que coincideixin amb el centre de la poma. De seguida ho veuràs.
Retira el cor de les pomes i pela-les.
Ara, talla la poma.
Col·loca la poma sobre la melmelada i fes dues tires de poma deixant un petit espai al mig per omplir-lo amb festucs.
Finalment, pinta la poma i la pasta de full amb ou batut.
I per acabar, tira una generosa tira de sucre per sobre la poma.
Una mica de canyella en pols i ja ho pots posar al forn, a uns 180 graus fins que estigui ben daurat.
En 30 o 35 minuts hauria d'estar fet.
Amb un pinzell, pots pintar el pastís amb la mateixa melmelada.
D'aquesta manera li donaràs brillantor.
I ja la pots servir.
Bon profit!