Una recepta fàcil de fer i molt adient per èpoques de calor. Jo recomano servir el pastís fred i la crema tèbia. Aquest pastís es pot fer amb pa de motlle, però com veureu, jo us proposaré fer-lo amb planxes de pa de pessic. Les planxes li donaran un puntet dolç que lliga molt bé amb el salmó fumat. No cal dir que com més bona sigui la qualitat del salmó, més bo estarà aquest plat. Respecte al formatge per untar, ja sabeu que n'hi ha de molts tipus i, per tant, podeu escollir el que més us agradi, tot i que el brie que utilitzo és molt encertat. Finalment, la crema d'espinacs (frescos o congelats) farà que aquest plat sigui un entrant formidable. 

Ingredients

Salmó fumat

1 planxa de pa de pessic

formatge per untar

anet en pols o julivert en pols

oli d'oliva

Per a la crema d'espinacs:

300 g espinacs

200 g llet evaporada

1 ceba mitjana trinxada

sal

Variants:

Podeu fer servir pa de motlle en comptes de planxes de pa de pessic

Preparació
1.
pastis salmo crema despinacs pas1

Us recomano fer prèviament la planxa de pa de pessic, fins i tot, la podeu fer el dia anterior i conservar-la a la nevera tapada amb un drap.

2.
pastis salmo crema despinacs pas2

Un cop preparada la planxa, el primer que fareu és la crema d'espinacs. Poseu a bullir els espinacs i reserveu-los.

3.
pastis salmo crema despinacs pas3

Trinxeu una ceba vermella (mitjana-petita).

4.
pastis salmo crema despinacs pas4

Poseu-la a enrossir en un cassó amb una mica d'oli d'oliva.

5.
pastis salmo crema despinacs pas5

Quan la ceba tingui color, afegiu-hi els espinacs ben escorreguts.

6.
pastis salmo crema despinacs pas6

Un puntet de sal.

7.
pastis salmo crema despinacs pas7

I deixeu que tot plegat es faci uns pocs minutets, remenant de tant en tant per evitar que es cremi.

8.
pastis salmo crema despinacs pas8

Afegiu-hi la llet evaporada. També ho podeu fer amb nata per cuinar.

9.
pastis salmo crema despinacs pas9

Remeneu-ho una mica i deixeu que arrenqui el bull i redueixi uns instants.

10.
pastis salmo crema despinacs pas10

Passeu-ho tot a un pot per triturar.

11.
pastis salmo crema despinacs pas11

I tritureu-ho amb una batedora elèctrica.

12.
pastis salmo crema despinacs pas12

Torneu-ho a passar al cassó i deixeu que arrenqui de nou el bull. Corregiu de sal, apagueu el foc i reserveu-ho.

13.
pastis salmo crema despinacs pas13

Ara, que ja tenim la crema feta, anem a fer pastís. Retalleu els laterals de la planxa.

14.
pastis salmo crema despinacs pas15

Jo faig servir crema per untar de formatge Brie, però escolliu vosaltres el formatge.

15.
pastis salmo crema despinacs pas16

Poseu una fina capa de formatge sobre les dues capes de planxa.

16.
pastis salmo crema despinacs pas17

Ara, poseu-hi el salmó fumat per sobre del formatge.

17.
pastis salmo crema despinacs pas18

Procureu que els trossos encaixin amb la forma de la planxa. Retalleu-los si cal.

18.
pastis salmo crema despinacs pas19

Un cop fet la capa inferior ja podeu posar la capa superior a sobre. Es poden posar uns punts de formatge entre capes per enganxar-les.

19.
pastis salmo crema despinacs pas20

Un cop posat tot el salmó, amb compte, talleu les porcions del pastís. També es pot servir en una sola peça a taula. Com us vingui millor.

20.
pastis salmo crema despinacs pas21

Prepareu un pinzell amb una mica d'oli d'oliva verge extra.

21.
pastis salmo crema despinacs pas22

Pinteu el salmó.

22.
pastis salmo crema despinacs pas23

Podeu decorar el salmó amb una mica de julivert o anet.

23.
pastis salmo crema despinacs pas24

Ja ho tenim.

24.
pastis salmo crema despinacs pas25

Escalfeu lleugerament la crema d'espinacs.

25.
pastis salmo crema despinacs pas26

Feu una base amb la crema.

26.
pastis salmo crema despinacs pas27

A sobre, col·loqueu-hi el pastís de salmó.

27.
pastis salmo crema despinacs pas28

I ja el podeu servir. Que vagi de gust!

28.
pastis salmo crema despinacs pas29