Ja havíem vist com fer un Pastís de Sant Jordi de gema cremada, el més clàssic, vaja. Avui us porto una versió, m'atreviria a dir, elegant. He optat per servir-lo amb una rosa autèntica, per donar-li un toc més romàntic. Així podeu regalar la rosa i el pastís alhora. El farciment de tots dos pastissos és de trufa cuita, però en aquest cas l'he arrebossat de xocolata granet, reservant un espai per escriure el Sant Jordi amb cobertura blanca.
Senzill... amb pocs ingredients... però, si sou dels que els agrada la xocolata, en gaudireu. Com veureu, he forçat un color més viu de les planxes per tenir un contrast de capes més vistós. Com a tots els pastissos que faig, partirem del supòsit que ja tenim fets els ingredients principals, en aquest cas, la trufa cuita, l'almívar i les planxes de pa de pessic. Espero que us agradi.
3 planxes de pa de pessic
sucre bany (almíbar + brandi)
trufa cuita
xocolata "granet"
cobertura blanca
Posem els ous amb el sucre, la glucosa, les clares, l'emulsionant i el color en la batedora, li donem unes voltes i de seguida incorporem la farina amb l'impulsor Emulift-P... i ho posem a batre a màxima potència durant 4 minuts.
Mentre, podeu anar preparant les safates per al forn amb paper cuisson.
Ja tenim la tortada emulsionada.
Amb una mànega pastissera fem una capa de massa...
... i les posem a coure a 220-230 graus, només grill.
En 3 o 4 minuts estaran cuites, si són fines. Feu-ne 3 o 4.
Un cop siguin ben fredes, podrem treure el paper, amb molta cura.
Com podeu comprovar, queden flonges, primes, suaus i elàstiques.
Perfecte, anem a fer la resta.
Preparem els estris...
Preparem el sucre bany... i barregem l'almíbar amb brandi al 30%.
Barregeu-lo bé.
Per a fer aquest pastís tallarem les planxes per la meitat.
Escalfeu i prepareu la trufa cuita, que quedi untuosa...
Poseu la primera capa amb la part "lletja" o fosca cap amunt. Banyeu-la lleugerament amb sucre bany.
Apliqueu una mica de trufa cuita per sobre...
Distribuïu-la bé, que quedi una capa fina, no us passeu.
Ara, hi posem una nova capa de planxa però cap per avall.
El mateix procés.
Més trufa.
Poc a poc anem fent capes.
Assenteu-les una mica, fins que tingueu 4 capes de trufa.
Ara repelem les cantonades per deixar-lo maco.
Així.
Poseu un motlle al mig per escriure-hi més endavant.
La part exterior, l'arrebossarem amb xocolata granet.
Poc a poc i paciència.
Ja fa bona pinta.
Prepareu el cartró i la blonda definitius... i una mànega amb trufa.
Amb l'ajuda de la paletina, traslladeu el pastís a la blonda.
Mantingueu la paletina sempre plana i no espatllareu el pastís.
Ara, amb la mànega decorem una mica, al gust.
Finalment, poseu a escalfar al bany maria una mica de cobertura blanca.
Que quedi pomada... i que no estigui calenta.
Feu un cornet de paper, l'ompliu amb la cobertura i amb unes tisores talleu-li la punteta.
Escriviu Sant Jordi. Podeu fer proves sobre un paper prèviament.
I com que tenim unes boletes de xocolata... ho rematarem així.
Molt bé, què falta?
La rosa, efectivament. Aquesta, de veritat.
I ja el tenim fet. És un pastís que es conserva prou bé durant 4 o 5 dies a la nevera.
Serviu-lo acompanyat d'un cava ben fresquet.
Un bon pastís per a una bona diada.
Espero que us hagi agradat.
És suau... i molt flonjo.
Bon profit!