Aquí us deixo la recepta pas a pas de com fer un pastís de trufa clara blanca, que de ben segur farà embogir a grans i petits. Com sempre us explico, us recomano preparar el pa de pessic, la trufa i l'almívar el dia anterior. Llavors, l'endemà serà qüestió de muntar-ho tot plegat. Penseu que un cop fet aquest pastís es pot congelar, per tant, el podeu fer un o dues setmanes abans.
La decoració sempre és al gust, i jo us mostraré com aprofitar elements dolços trobats al supermercat més proper, sense fer una desgràcia. Som-hi!
1 pa de pessic
Per fer la trufa clara blanca:
300 g de cobertura blanca
750 ml de nata per muntar (mínim 35% greix)
100 g de sucre
Per fer el sucre bany:
80% almíbar
20% Un raig de brandi
Per decorar:
1 caixa de Mikado
un grapat de bombons Lindor
Variants:
Podeu utilitzar qualsevol producte dolç que us agradi per decorar el pastís.
S'hi pot posar melmelada al farciment.
Podeu decorar els laterals amb ametlla crocant o granets de xocolata
![pastis trufa blanca pas1 pastis trufa blanca pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/78/56/pastis-trufa-blanca-pas1.jpeg)
El que heu de fer primer és el pa de pessic. Us recomano fer-lo el dia abans.
![pastis trufa blanca pas2 pastis trufa blanca pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/79/10/pastis-trufa-blanca-pas2.jpeg)
Un cop cuit i fred, guardeu-lo a la nevera embolicat amb un drap net.
![pastis trufa blanca pas3 pastis trufa blanca pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/79/37/pastis-trufa-blanca-pas3.jpeg)
El mateix dia, feu l'almíbar.
![pastis trufa blanca pas4 pastis trufa blanca pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/79/64/pastis-trufa-blanca-pas4.jpeg)
Un cop fred, ja es podrà barrejar amb un raig de brandi. Això és el que a les pastisseries s'anomena "el sucre bany".
![pastis trufa blanca pas5 pastis trufa blanca pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/79/91/pastis-trufa-blanca-pas5.jpeg)
Feu també la trufa blanca. Poseu a bullir la nata sense sucre.
![pastis trufa blanca pas6 pastis trufa blanca pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/80/18/pastis-trufa-blanca-pas6.jpeg)
Mentrestant, peseu la cobertura blanca i feu-la a trossos.
![pastis trufa blanca pas7 pastis trufa blanca pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/80/45/pastis-trufa-blanca-pas7.jpeg)
Vigileu constantment la nata, quan arrenca el bull puja i us pot vesar. De seguida que noteu que puja, apagueu el foc i s'abaixarà. Són segons, així que compte.
![pastis trufa blanca pas8 pastis trufa blanca pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/80/72/pastis-trufa-blanca-pas8.jpeg)
Seguidament, tireu-hi la cobertura i ho remeneu per desfer-la.
![pastis trufa blanca pas9 pastis trufa blanca pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/80/99/pastis-trufa-blanca-pas9.jpeg)
A mi m'agrada posar una mica de colorant color ou, i donar-li un matís visual a la trufa blanca, per diferenciar-la de la nata muntada bàsicament. Aquest pas el podeu obviar.
![pastis trufa blanca pas10 pastis trufa blanca pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/81/26/pastis-trufa-blanca-pas10.jpeg)
S'hi posa ben poc colorant.
![pastis trufa blanca pas11 pastis trufa blanca pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/81/53/pastis-trufa-blanca-pas11.jpeg)
![pastis trufa blanca pas12 pastis trufa blanca pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/81/80/pastis-trufa-blanca-pas12.jpeg)
L'endemà ja podeu retallar el pa de pessic.
![pastis trufa blanca pas13 pastis trufa blanca pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/82/07/pastis-trufa-blanca-pas13.jpeg)
A mi, per estètica, m'agrada retirar les parts més fosques del pastís. Després s'aprofiten per fer altres postres (púdings).
![pastis trufa blanca pas14 pastis trufa blanca pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/82/34/pastis-trufa-blanca-pas14.jpeg)
![pastis trufa blanca pas15 pastis trufa blanca pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/82/67/pastis-trufa-blanca-pas15.jpeg)
Ara, poseu la trufa blanca a muntar. Quan comenci a agafar cos afegiu-hi el sucre a poc a poc fins que acabi de muntar.
![pastis trufa blanca pas16 pastis trufa blanca pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/83/03/pastis-trufa-blanca-pas16.jpeg)
Aprofiteu aquest temps per banyar la primera capa del pastís amb el sucre bany que ja teniu preparat.
![pastis trufa blanca pas17 pastis trufa blanca pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/83/30/pastis-trufa-blanca-pas17.jpeg)
Quan la trufa tingui textura de nata muntada, ja la podeu parar. No us passeu o fareu mantega!
![pastis trufa blanca pas18 pastis trufa blanca pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/83/57/pastis-trufa-blanca-pas18.jpeg)
Poseu trufa blanca sobre la primera capa, la cobriu i pinteu la capa superior.
![pastis trufa blanca pas19 pastis trufa blanca pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/83/84/pastis-trufa-blanca-pas19.jpeg)
Ara, apliqueu una capa de trufa blanca per tot el pastís, també laterals. No us preocupeu si no us queda massa bé, amb la decoració es tapen molts defectes. Aquí és on la tècnica del pastisser es nota molt, per tant, no us frustreu. A poc a poc i bona lletra. Sobretot, utilitzeu paletina.
![pastis trufa blanca pas20 pastis trufa blanca pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/84/11/pastis-trufa-blanca-pas20.jpeg)
Ara, poseu trufa blanca en una mànega pastissera amb un cornet estrellat i decoreu el pastís.
![pastis trufa blanca pas21 pastis trufa blanca pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/84/38/pastis-trufa-blanca-pas21.jpeg)
Jo he decidit aquesta decoració avui. Féu la vostra!
![pastis trufa blanca pas22 pastis trufa blanca pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/84/65/pastis-trufa-blanca-pas22.jpeg)
Per últim, decoreu el pastís amb motius de xocolata negre o de llet, que resaltin molt.
![pastis trufa blanca pas23 pastis trufa blanca pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/84/92/pastis-trufa-blanca-pas23.jpeg)
Finalment, poseu el pastís sobre un cartró amb blonda i al congelador. El dia que toqui, l'heu de treure una o dues hores abans de consumir. Al cap i a la fi, no deixa de ser nata amb una mica de cobertura.
![pastis trufa blanca pas24 pastis trufa blanca pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/85/19/pastis-trufa-blanca-pas24.jpeg)
I per fi, ja està acabat!
![pastis trufa blanca pas25 pastis trufa blanca pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/85/46/pastis-trufa-blanca-pas25.jpeg)
Un tros?... val a dir que el meu fill l'ha gaudit molt! A mi, particularment, em cansa una mica la xocolata blanca, però està molt bo. I per què no teniu ametlla crocant per decorar els laterals, que li va molt bé. Us ho recomano!
![pastis trufa blanca pas26 pastis trufa blanca pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/94/85/73/pastis-trufa-blanca-pas26.jpeg)
Bon Profit!