Aquí us deixo la recepta pas a pas de com fer un pastís de trufa clara blanca, que de ben segur farà embogir a grans i petits. Com sempre us explico, us recomano preparar el pa de pessic, la trufa i l'almívar el dia anterior. Llavors, l'endemà serà qüestió de muntar-ho tot plegat. Penseu que un cop fet aquest pastís es pot congelar, per tant, el podeu fer un o dues setmanes abans.

La decoració sempre és al gust, i jo us mostraré com aprofitar elements dolços trobats al supermercat més proper, sense fer una desgràcia. Som-hi!

Ingredients

1 pa de pessic

 

Per fer la trufa clara blanca:

300 g de cobertura blanca

750 ml de nata per muntar (mínim 35% greix)

100 g de sucre

 

Per fer el sucre bany:

80% almíbar 

20% Un raig de brandi

 

Per decorar:

1 caixa de Mikado

un grapat de bombons Lindor

 

Variants:

Podeu utilitzar qualsevol producte dolç que us agradi per decorar el pastís.

S'hi pot posar melmelada al farciment.

Podeu decorar els laterals amb ametlla crocant o granets de xocolata

Preparació
1.

El que heu de fer primer és el pa de pessic. Us recomano fer-lo el dia abans.

2.

Un cop cuit i fred, guardeu-lo a la nevera embolicat amb un drap net.

3.

El mateix dia, feu l'almíbar.

4.

Un cop fred, ja es podrà barrejar amb un raig de brandi. Això és el que a les pastisseries s'anomena "el sucre bany".

5.

Feu també la trufa blanca. Poseu a bullir la nata sense sucre.

6.

Mentrestant, peseu la cobertura blanca i feu-la a trossos.

7.

Vigileu constantment la nata, quan arrenca el bull puja i us pot vesar. De seguida que noteu que puja, apagueu el foc i s'abaixarà. Són segons, així que compte.

8.

Seguidament, tireu-hi la cobertura i ho remeneu per desfer-la.

9.

A mi m'agrada posar una mica de colorant color ou, i donar-li un matís visual a la trufa blanca, per diferenciar-la de la nata muntada bàsicament. Aquest pas el podeu obviar.

10.

S'hi posa ben poc colorant. 

11.
12.

L'endemà ja podeu retallar el pa de pessic.

13.

A mi, per estètica, m'agrada retirar les parts més fosques del pastís. Després s'aprofiten per fer altres postres (púdings).

14.
15.

Ara, poseu la trufa blanca a muntar. Quan comenci a agafar cos afegiu-hi el sucre a poc a poc fins que acabi de muntar.

16.

Aprofiteu aquest temps per banyar la primera capa del pastís amb el sucre bany que ja teniu preparat.

17.

Quan la trufa tingui textura de nata muntada, ja la podeu parar. No us passeu o fareu mantega!

18.

Poseu trufa blanca sobre la primera capa, la cobriu i pinteu la capa superior.

19.

Ara, apliqueu una capa de trufa blanca per tot el pastís, també laterals. No us preocupeu si no us queda massa bé, amb la decoració es tapen molts defectes. Aquí és on la tècnica del pastisser es nota molt, per tant, no us frustreu. A poc a poc i bona lletra. Sobretot, utilitzeu paletina.

20.

Ara, poseu trufa blanca en una mànega pastissera amb un cornet estrellat i decoreu el pastís.

21.

Jo he decidit aquesta decoració avui. Féu la vostra!

22.

Per últim, decoreu el pastís amb motius de xocolata negre o de llet, que resaltin molt.

23.

Finalment, poseu el pastís sobre un cartró amb blonda i al congelador. El dia que toqui, l'heu de treure una o dues hores abans de consumir. Al cap i a la fi, no deixa de ser nata amb una mica de cobertura.

24.

I per fi, ja està acabat!

25.

Un tros?... val a dir que el meu fill l'ha gaudit molt! A mi, particularment, em cansa una mica la xocolata blanca, però està molt bo. I per què no teniu ametlla crocant per decorar els laterals, que li va molt bé. Us ho recomano!

26.

Bon Profit!