No m'escapo mai de fer pastissos per l'aniversari dels meus fills. Ni ho vull pas, és clar! De fet, trobo molt bonic fer un pastís pel teu fill (surti com et surti) i que ell mateix hi pugui col·laborar una mica. Els fa moltíssima il·lusió, ja ho sabeu! I quan arriba el gran moment, quan li entregues el pastís amb les espelmes enceses, la música sonant i tothom aplaudint, la mirada del teu fill o filla ho diu tot, i llavors te n'adones que allò no té preu i és de les coses més maques que podem viure els pares en aquesta vida plena de problemes. Sempre val la pena fer l'esforç.

 

Ingredients

1 pa de pessic (amb 40g de cacau en pols)

500 ml de trufa clara per muntar

75-80 g de sucre per a la trufa

200 ml de nata per muntar

35-40 g de sucre per a la nata

fideus de xocolata

sucre bany (80% almíbar + 20% conyac)

 

VARIANTS:

Podeu fer el mateix pastís a l'inrevés (pastís de nata farcit de trufa)

Podeu fer servir ametlla crocant enlloc dels fideus de xocolata

Preparació
1.
pastis trufa clara farcit nata pas1

Recordeu que a la recepta del pa de pessic només li haureu d'afegir uns 35-40g de cacau en pols per a que us quedi més fosc de color.

2.
pastis trufa clara farcit nata pas2

Un cop cuit, deixeu-lo refredar completament. El podeu fer el dia anterior i conservar a la nevera tapat amb una drap net.

3.
pastis trufa clara farcit nata pas3

A continuació, jo sempre recomano repelar el pa de pessic. D'aquesta manera, la nata, crema, trufa o el que sigui s'agafarà molt millor. Amb els retalls podeu fer un púding, per exemple.

4.
pastis trufa clara farcit nata pas4

Talleu el pastís en dues meitats horitzontals i banyeu amb sucre bany la capa inferior. Sigueu generosos.

5.
pastis trufa clara farcit nata pas5

Mentrestant, ja podeu posar la nata a muntar. Quan li falta poc, afegiu-hi el sucre.

6.
pastis trufa clara farcit nata pas6

Un cop muntada, reserveu-la en un altre recipient.

7.
pastis trufa clara farcit nata pas7

Allà on heu muntat la nata, sense haver de netejar-ho, podreu muntar també la trufa clara.

8.
pastis trufa clara farcit nata pas8

A l'inrevés no es podria fer, ja que tacaríem la nata. Enteneu, oi? Afegiu-hi el sucre a mig muntar.

9.
pastis trufa clara farcit nata pas9

Ompliu una mànega pastissera amb nata.

10.
pastis trufa clara farcit nata pas10

Farciu la primera capa del pastís amb nata.

11.
pastis trufa clara farcit nata pas11

Amb la paletina podeu allisar-ho una mica. Procureu que no sobresurti gaire.

12.
pastis trufa clara farcit nata pas12

A continuació, cobriu-ho amb la part superior del pa de pessic i assenteu-ho una mica.

13.
pastis trufa clara farcit nata pas13

Torneu-ho a pintar amb sucre bany, sense por.

14.
pastis trufa clara farcit nata pas14

La trufa ja la tindreu a punt.

15.
pastis trufa clara farcit nata pas15

Ara, cobriu tot el pastís amb una generosa capa de trufa clara muntada. Els laterals també.

16.
pastis trufa clara farcit nata pas16

Recordeu que és interessant col·locar una tapa de plàstic dur o ferro a sota del pastís. D'aquesta manera, i amb l'ajuda de la paletina, el podreu sostenir amb una mà mentre li apliqueu els fideus de xocolata amb l'altra.

17.
pastis trufa clara farcit nata pas17

A poc a poc i bona lletra.

18.
pastis trufa clara farcit nata pas18

Com veieu, jo utilitzo la part inferior d'un motlle metàl·lic per treballar el pastís, la tapa inferior, vaja. És molt útil per allisar correctament els laterals i aplicar-hi els fideus o el crocant.

19.
pastis trufa clara farcit nata pas19

A continuació, i amb la paletina, traieu la tapa i col·loqueu el pastís sobre un cartró amb blonda.

20.
pastis trufa clara farcit nata pas21

Jo he combinat la nata amb la trufa amb cornets diferents, estriat i llis.

21.
pastis trufa clara farcit nata pas22

I ja el podeu reservar al congelador fins una hora abans de ser consumit.

22.
pastis trufa clara farcit nata pas23

Molt bé.

23.
pastis trufa clara farcit nata pas24

El pastís!

24.
pastis trufa clara farcit nata pas25

I ben bo que està, jeje. Bon profit!