Aquest és un dels pastissos més comuns en la gran majoria de les nostres pastisseries. Un euro per cada pastís de trufa fosca que he fet... i viuria en una mansió, jeje. Ara, però, potser feia més de 15 anys que no en feia un. I aquí el teniu. Una bona combinació de sabors en un pastís amb bones propietats de conservació, d'aquí que el puguem veure gairebé sempre als aparadors no refrigerats.

El trobareu amb algunes variacions en la decoració, en el cremat i en l'acabament lateral, però bàsicament estarà composat de trufa fosca/cuita, gema pastissera, pa de pessic (tortada) i sucre bany (almíbar+brandi). El pastís es fa en 15 minuts, però és clar, la feina és tenir preparats tots els ingredients... així que per anar bé ho haureu de fer el dia abans.

Aquest pastís es pot combinar amb mantega pastissera i amb tot tipus de melmelades. És aconsellable, com amb tots els pastissos, acompanyar-lo d'un bon cava molt i molt fred. No cal dir que us faran falta estris com la mànega pastissera (amb el cornet adequat), una paletina, una pala de cremar, gelatina de poma, cartró i blonda, etc.

Ingredients

1 kg de trufa cuita (fosca)  

500 g de crema pastissera  

pa de pessic (tortada)  

sucre bany (almívar + brandy)

fideus de xocolata

sucre

gelatina de poma

Preparació
1.
pastis trufa cuita cremat pas1

Preparem el pa de pessic (tortada).

2.
pastis trufa cuita cremat pas2

L'enfornem.

3.
pastis trufa cuita cremat pas3

I el deixem refredar tranquil·lament. Millor d'un dia per l'altre, però guardat a la nevera i tapat amb un drap net.

4.
pastis trufa cuita cremat pas4

També preparem la trufa cuita (fosca) amb cobertura de xocolata negra.

5.
pastis trufa cuita cremat pas5

La farem a trossets... la barrejarem amb la nata calenta i ho deixarem refredar 24 hores.

6.
pastis trufa cuita cremat pas6

Per utilitzar-la, l'haurem d'entebeir i remenar una mica fins que adquireixi una textura untuosa.

7.
pastis trufa cuita cremat pas7

El dia abans també haurem preparat la crema pastissera...

8.
pastis trufa cuita cremat pas8

No és fàcil trobar-li el punt, a la crema. Jo us recomanaria que la feu amb tranquil·litat prèviament.

9.
pastis trufa cuita cremat pas9

Haurem fet també l'almívar per al sucre bany, afegint-hi un 30% de brandi.

10.
pastis trufa cuita cremat pas10

Com hem fet amb altres pastissos, obrim i tallem el pa de pessic. El tallarem per la meitat horitzontalment. Banyarem amb sucre bany la part inferior i aplicarem un farciment generós de trufa cuita. El tapem i tornem a banyar la part superior.

11.
pastis trufa cuita cremat pas11

Ara, amb la crema pastissera, untarem la part superior procurant tapar totes les imperfeccions. Seguidament, amb la pala de cremar, cremarem només la part central del pastís tirant una petita muntanyeta de sucre.

12.
pastis trufa cuita cremat pas12

Escalfarem una mica de gelatina de poma i deixarem que es refredi, però evitant que arribi a quallar.

13.
pastis trufa cuita cremat pas13

Pintem la crema amb la gelatina i untem els laterals dels pastissos amb trufa cuita. Apliqueu amb les mans una mica de fideus de xocolata.

14.
pastis trufa cuita cremat pas15

Si el feu a l'estiu, com ha estat el meu cas, us recomano reservar-lo a la nevera abans d'acabar la decoració.

15.
pastis trufa cuita cremat pas16

Preparem una mànega pastissera amb cornet estriat.

16.
pastis trufa cuita cremat pas17

Podeu provar de fer dibuixets... abans d'aplicar-vos amb el pastís.

17.
pastis trufa cuita cremat pas18

Farem unes roses decoratives de trufa... poc a poc i amb bona lletra.

18.
pastis trufa cuita cremat pas19

I ja tindrem el nostre pastís de trufa cuita acabat.

19.
pastis trufa cuita cremat pas20

Maco, oi?

20.
pastis trufa cuita cremat pas21

Ah! Que voleu un tall?

21.
pastis trufa cuita cremat pas22

Vinga va... un tallet.... amb una copa de cava ben fresquet.

22.
pastis trufa cuita cremat pas23

Bon Profit!