Els Pastissets de Tortosa són unes crestes de massa no fermentada amb forma semicircular, de 10 cm de llarg, 5 d'ample i 3 de gruix. La recepta original aragonesa està farcida de cabell d'àngel i s'elabora la massa amb oli, farina de blat, ou, anís i mistela o moscatell depenent de la zona. Us mostraré el pas a pas de la seva elaboració amb l'única distinció que jo els faré més petits. He considerat que unes mides més reduïdes, si més no, faran més desitjable d'un pastisset terriblement calòric. Però que bo que és!

 

Ingredients

350 g de farina

100 g de sucre

30 cl d'oli

1 tassa de moscatell

1 ou

cabell d'àngel

 

Variants:

També es farceixen de confitura de moniato, de brossat i de massapà

Es pot afegir un grapejat de matafaluga i de coriandre a la massa

Es poden afegir ous a la massa

Es pot posar anís a la massa

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

En un bol on ho pastarem tot plegat, hi posem la farina.

3.
4.

Molt bé.

5.

Ara l'oli, preferiblement d'oliva.

6.

Cap a dins.

7.

I el sucre.

8.

Addicionalment hi podeu afegir una mica de matafaluga.

9.

No cal ni pesar-la, un grapejat.

10.

Posem el ganxo...

11.

I a amassar a velocitat baixa.

12.

Només busquem barrejar tots els ingredients. Podeu fer la barreja a mà perfectament.

13.

Posem la massa sobre el taulell. Notareu que és força oliosa i, per tant, no se us enganxarà fàcilment.

14.

Agafeu-ne un tros, a ull i...

15.

Féu una bola.

16.

Amb un corró, estireu la bola fins que tingui el gruix d'una galeta.

17.

Jo he utilitzat un tallant d'uns 7-8 cm de diàmetre, però els podeu fer més grans.

18.

Un tallant és molt recomanable si voleu fer-los tots iguals.

19.

A continuació, i com el que fa unes empanades, aplicarem una petita quantitat de cabell d'àngel en el centre de la massa.

20.

La pleguem sobre si mateixa...

21.

Procurant, alhora, distribuir correctament el farciment.

22.

Per acabar, haurem de segellar les cantonades i...

23.

Recargolar-les sobre sí mateixes procurant donar aquest característic acabament que tenen els pastissets.

24.

Els anirem col·locant en una safata de forn amb paper tipus cuisson.

25.

Batem un ou.

26.

Pintem els pastissets i...

27.

Els ensucrem.

28.

Sense por.

29.

Només ens quedarà enfornar-los a uns 190º-200ºC durant uns 15 minuts.

30.

Vigileu-los bé, ja que cada forn és un món. Busqueu el punt torradet ideal.

31.

Deixeu reposar els pastissets fins que siguin completament freds.

32.

I ja els podeu servir. Per les seves característiques, aquest pastisset us aguantarà força dies en bones condicions, sempre que els reserveu en un lloc fresc i sec.

33.

Ummm.... Que si empeleguen? Doncs sí, una mica sí, no us negaré, però són molt bons.

34.

Bon profit!