Avui he provat de fer uns pastissets amb uns motlles que tenia de silicona. D'aquelles cosetes que fan tanta gràcia i, en ser relativament petits, fa ganes de menjar-se un. Els podeu congelar i anar traient també. Bàsicament, era una prova per saber que tal em respondria el nou emulsionant que he comprat. No feu aquesta recepta si no teniu l'emulsionant per què no us quedarà gens bé.
Pa de pessic amb cacau (fet amb emulsionant)
125 g cobertura de xocolata negra
sucre bany
brandi/conyac
xocolata "granillo"
melmelada de gerd o maduixa
Pel bany de xocolata:
100 g nata líquida
100 g cobertura de xocolata negre
50 g mantega
![pastissets xocolata pas1 pastissets xocolata pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/20/38/pastissets-xocolata-pas1.jpeg)
En un bol pesarem juntament la farina amb l'impulsor... A continuació...
![pastissets xocolata pas2 pastissets xocolata pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/20/77/pastissets-xocolata-pas2.jpeg)
... farem servir un cacau en pols pur...
![pastissets xocolata pas3 pastissets xocolata pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/21/16/pastissets-xocolata-pas3.jpeg)
... que podem barrejar amb la farina. Reservem aquest bol a part.
![pastissets xocolata pas4 pastissets xocolata pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/21/55/pastissets-xocolata-pas4.jpeg)
Tant aquest impulsor que hem posat...
![pastissets xocolata pas5 pastissets xocolata pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/21/94/pastissets-xocolata-pas5.jpeg)
... com aquest emulsionant...
![pastissets xocolata pas6 pastissets xocolata pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/22/33/pastissets-xocolata-pas6.jpeg)
... ens aportaran el toc especial i professional al nostre pa de pessic.
![pastissets xocolata pas7 pastissets xocolata pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/22/72/pastissets-xocolata-pas7.jpeg)
Ara, posarem l'emulsionant en el bol de la batedora juntament amb el sucre...
![pastissets xocolata pas8 pastissets xocolata pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/23/11/pastissets-xocolata-pas8.jpeg)
... i els ous...
![pastissets xocolata pas9 pastissets xocolata pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/23/50/pastissets-xocolata-pas9.jpeg)
Afegim l'aigua. Ja sabeu que podeu utilitzar aigua o clares d'ou per a fer treballar l'emulsionant.
![pastissets xocolata pas11 pastissets xocolata pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/24/28/pastissets-xocolata-pas11.jpeg)
Bateu durant un minut...
![pastissets xocolata pas12 pastissets xocolata pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/24/67/pastissets-xocolata-pas12.jpeg)
... a velocitat baixa... fins a barrejar bé els ous amb el sucre i amb l'emulsionant.
![pastissets xocolata pas14 pastissets xocolata pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/25/45/pastissets-xocolata-pas14.jpeg)
A continuació, ja podeu afegir la barreja de cacau, farina i impulsor.
![pastissets xocolata pas15 pastissets xocolata pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/25/84/pastissets-xocolata-pas15.jpeg)
... i un cop barrejat... passeu a velocitat màxima... durant 3 o 4 minuts.
![pastissets xocolata pas16 pastissets xocolata pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/26/23/pastissets-xocolata-pas16.jpeg)
Us emulsionarà.
![pastissets xocolata pas19 pastissets xocolata pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/27/01/pastissets-xocolata-pas19.jpeg)
![pastissets xocolata pas20 pastissets xocolata pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/27/40/pastissets-xocolata-pas20.jpeg)
Escudillem els motlles...I ho enfornarem a 200 graus... uns 25-30 minuts més o menys.
![pastissets xocolata pas22 pastissets xocolata pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/28/18/pastissets-xocolata-pas22.jpeg)
Utilitzeu una varilla de ferro per comprovar si surt neta i si estan cuits per dins.
![pastissets xocolata pas24 pastissets xocolata pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/28/96/pastissets-xocolata-pas24.jpeg)
Un cop cuits, desemmotlleu-los (que sortiran amb molta facilitat) i els deixeu refredar.
És increïble la textura, eh? És tan flonjo que es poden estrènyer.
![pastissets xocolata pas26 pastissets xocolata pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/29/74/pastissets-xocolata-pas26.jpeg)
Són ximples, sí, però ideals per sucar al cafè amb llet.
![pastissets xocolata pas28 pastissets xocolata pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/30/52/pastissets-xocolata-pas28.jpeg)
Si voleu fer-los una mica més elaborats, poseu nata a escalfar. Quan bulli pareu el foc i incorporeu la xocolata i la mantega a trossos.
![pastissets xocolata pas29 pastissets xocolata pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/30/91/pastissets-xocolata-pas29.jpeg)
Només heu de remenar fins a desfer tots els grumolls. Ho reservem i obrirem els pastissets per la meitat. Els banyem amb sucre bany i brandi... i li fem una capa de melmelada de maduixa al mig. Tapem i els banyem.
![pastissets xocolata pas30 pastissets xocolata pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/31/30/pastissets-xocolata-pas30.jpeg)
Finalment, podeu posar-li una mica de xocolata granillo per a rematar els laterals.
![pastissets xocolata pas32 pastissets xocolata pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/54/32/08/pastissets-xocolata-pas32.jpeg)
Estaven molt bons!... que li preguntin a la meva filla. Bon Profit!