Avui he provat de fer uns pastissets amb uns motlles que tenia de silicona. D'aquelles cosetes que fan tanta gràcia i, en ser relativament petits, fa ganes de menjar-se un. Els podeu congelar i anar traient també. Bàsicament, era una prova per saber que tal em respondria el nou emulsionant que he comprat. No feu aquesta recepta si no teniu l'emulsionant per què no us quedarà gens bé.

Ingredients

Pa de pessic amb cacau (fet amb emulsionant)

125 g cobertura de xocolata negra

sucre bany

brandi/conyac

xocolata "granillo" 

melmelada de gerd o maduixa

Pel bany de xocolata:

100 g nata líquida

100 g cobertura de xocolata negre

50 g mantega

Preparació
1.

En un bol pesarem juntament la farina amb l'impulsor... A continuació...

2.

... farem servir un cacau en pols pur...

3.

... que podem barrejar amb la farina. Reservem aquest bol a part.

4.

Tant aquest impulsor que hem posat...

5.

... com aquest emulsionant...

6.

... ens aportaran el toc especial i professional al nostre pa de pessic.

7.

Ara, posarem l'emulsionant en el bol de la batedora juntament amb el sucre...

8.

... i els ous...

9.

Afegim l'aigua. Ja sabeu que podeu utilitzar aigua o clares d'ou per a fer treballar l'emulsionant.

10.

Bateu durant un minut...

11.

... a velocitat baixa... fins a barrejar bé els ous amb el sucre i amb l'emulsionant.

12.

A continuació, ja podeu afegir la barreja de cacau, farina i impulsor.

13.

... i un cop barrejat... passeu a velocitat màxima... durant 3 o 4 minuts. 

14.

Us emulsionarà.

15.
16.

Escudillem els motlles...I ho enfornarem a 200 graus... uns 25-30 minuts més o menys.

17.

Utilitzeu una varilla de ferro per comprovar si surt neta i si estan cuits per dins.

18.

Un cop cuits, desemmotlleu-los (que sortiran amb molta facilitat) i els deixeu refredar.

És increïble la textura, eh? És tan flonjo que es poden estrènyer.

19.

Són ximples, sí, però ideals per sucar al cafè amb llet.

20.

Si voleu fer-los una mica més elaborats, poseu nata a escalfar. Quan bulli pareu el foc i incorporeu la xocolata i la mantega a trossos.

21.

Només heu de remenar fins a desfer tots els grumolls. Ho reservem i obrirem els pastissets per la meitat. Els banyem amb sucre bany i brandi... i li fem una capa de melmelada de maduixa al mig. Tapem i els banyem.

22.

Finalment, podeu posar-li una mica de xocolata granillo per a rematar els laterals.

23.

Estaven molt bons!... que li preguntin a la meva filla. Bon Profit!