Com veureu, aquest és un plat molt econòmic i senzill de cuinar. D'aquells que serveixen per «desintoxicar» el cos de greixos... després d'una calçotada pesada, pot ser la clau.

Molts ja coneixeu com és de bona la coliflor amb patata... doncs amb bacallà dessalat encara més i amb aquest suau i aromatitzat allioli... encara millora més. Us ha de quedar un plat caldós. Que vagi de gust.

 

Ingredients

1/2 coliflor

150gr. bacallà esqueixat dessalat

2 patates per bullir (vermelles)

1 ceba

2 fulles de llorer

sal

 

Per fer l'allioli:

1 raig d'oli d'oliva suau

1 ou

1 all

julivert

sal

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

El bacallà esqueixat l'hem tingut tota la nit en remull... i canviant l'aigua de tant en tant.

3.
4.

Rentem la coliflor.

5.

Rentem la patata.

6.

Rentem la ceba.

7.

Ara picarem ben petit una mica de julivert fresc.

8.

Ara, agafem un parell de fulles de llorer...

9.

... i el posarem a bullir dins d'una mica d'aigua. Més o menys que gairebé cobreixi la patata. No més. Penseu que aquest és un plat que es menja amb el caldo. Per tant, no ens hem de passar amb l'aigua.

10.

Tallem la patata a trossos grans.

11.

I quan arrenqui el bull l'aigua... l'incorporem.

12.

Al mateix temps, tallem la ceba a trossos grans...

13.

... i la incorporem a l'olla. Ho deixarem bullir uns 20-25 minuts, fins que la patata sigui cuita. Quan porti uns 10-15 minuts... incorporarem la coliflor, que no necessita tanta cocció.

14.

Mentre, prepararem un allioli amb ou sencer. Bé, tècnicament seria una maionesa amb all.

15.

Quan estigui fet... incorporeu el julivert...

16.

... i ho torneu a picar. De fet, aquesta recepta es fa amb allioli "negat", és a dir, tallat.

17.

L'allioli de julivert ja el tenim fet. Ho reservem per emplatar.

18.

Ja tenim la patata a mitja cocció.

19.

Per tant, afegirem la coliflor a l'olla.

20.

Ho salem lleugerament... tenint en compte el punt de sal del bacallà.

21.

Ho tapem... que s'acabi de fer.

22.

Netegem bé el bacallà... i en els últims 5 minuts de cocció...

23.

... incorporem el bacallà.

24.

Passats els 5 minuts... el plat està acabat.

25.

Emplatem una mica de tot... i caldo.

26.

I ho reguem amb l'allioli de julivert.

27.

I poc més nanos. Ja podem dinar.

28.

Un plat sa i saborós.

29.

Com veureu... la barreja del caldo amb l'allili crearà una salseta que us permetrà menjar el plat amb cullera. Bon Profit!