Avui veurem com cuinar unes patates al microones, una forma pràctica, ràpida i sense greixos d'aconseguir un gran acompanyament per als vostres plats. Personalment, ja sabeu que jo soc molt tradicional i no em considero un gran amant de cuinar amb microones, però certament és un bon recurs que es pot utilitzar en certes ocasions.

Com veureu, la recepta és tan senzilla que la podria executar un nen. Això sí, compte al treure les patates del microones, que cremen i molt.

Ingredients

3 patates mitjanes

oli d'oliva

pebre negre

sal

paper film

 

Variants:

Podeu afegir-hi ceba i/o pebrots

També si pot posar una picada d'all i julivert

Preparació
1.

Heu de fer servir un recipient apte per a microones, com aquesta safata de vidre

2.

Podeu utilitzar les patates que més us agradin. Jo us recomano la clàssica Kennebec, molt recomanada també per fregir.

3.

Peleu les patates.

4.

Talleu-les a rodanxes: ni massa fines ni massa gruixudes.

5.

Tireu un raig d'oli dins el recipient.

6.

A sobre, col·loqueu-hi una primera capa de patates i les saleu.

7.

Poseu-hi pebre negre també si us agrada.

8.

Un nou raig d'oli.

9.

I repetiu el procés afegint capes de patata fins acabar-les.

10.

A continuació, segelleu el recipient amb paper film.

11.

Doneu-li un parell de voltes.

12.

I per evitar que s'infli feu uns forats amb un ganivet.

13.

Ara, poseu-les al microones a màxima potència durant uns 12-13 minuts.

14.

Passat aquest temps, i amb molt de compte que cremarà molt (però molt!) traieu la safata del microones i retireu el paper film amb l'ajuda d'unes pinces o unes tissores. Repeteixo: compte que crema molt, tant el recipient com el paper film i el vapor del seu interior!

15.

Comproveu que la patata és ben cuita.

16.

A continuació, serviu-les ben calentones.

17.

Jo he optat per fer un bistec amb uns allets.

18.

I acompanyar-lo d'aquestes patates tan lleugeres i saboroses.

19.

Bon profit!