Més de moda no poden estar les patates aixafades, o també conegudes com a "smashed potatos". Una forma diferent de menjar patates, a més d'una guarnició original per acompanyar altres plats. Som-hi!
- 500 g patates micro amb pell
- 1 pastilla de brou
- Formatge Grana Padano en pols
- Formatge per gratinar
- Sal en escates
- Sal
Per fer l'adob:
- 1 cullerada de xili picant
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada d'orenga
- 1 cullerada d'all i julivert sec
- 1 cullerada de comí
- 1/2 cullerada de pebre blanca
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç i/o picant
- 1/2 got d'oli d'oliva verge extra
Les patates tipus "micro" son especialment indicades per fer aquesta recepta. Renta-les bé, doncs es mengen amb pell.
Posa les patates a bullir dins una olla amb aigua, sal i una pastilla de brou.
Passats uns 20-25 minuts, quan estiguin cuites, ja les pots escórrer.
Prepara l'adob de les patates barrejant totes espècies.
No t'oblidis de la sal.
Jo utilitzo un "smasher", o estri dissenyat per aixafar tant la carn com les patates, però pots utilitzar qualsevol aparell que pugui fer la mateixa funció. Un got ample serveix.
És important col·locar un paper sulfurat a sota, per evitar que s'enganxin massa.
Tot i així s'enganxaran una mica, sobretot si són calentes encara. Utilitza una paletina per moure-les amb seguretat.
Posa un paper de forn en una safata de forn i pinta'l amb l'adob, de forma generosa.
Col·loca les patates aixafades a sobre.
Ara pinta les patates amb el mateix adob.
I posa-les al forn, a uns 190-195 graus durant 15-20 minuts o fins que estiguin torrades i cruixents per fora.
Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegeix el formatge en pols o per gratinar, com més t'agradi.
I un cop daurat el formatge, ja les pots servir amb una mica de sal en escates per sobre.
Aquestes, amb formatge per gratinar, igual de bones. Bon profit!