La Viquipèdia diu: plat tradicional de la gastronomia d'Espanya purament estiuenc que pot trobar-se fàcilment en qualsevol lloc. Però a Catalunya, almenys, compte! Per què si demanes patates amb allioli, segons el bar i la zona on siguis, et poden servir aquesta tapa freda o unes patates fregides amb allioli. Per tant, és important conèixer el lloc i preguntar-ho abans, per tal d'evitar cap confusió.

Les patates amb allioli són un tipus de patates cuites en salmorra en forma de daus, de no més de 3 o 4 centímetres de costat, que es cobreixen de salsa allioli (recepta amb ou sencer). És un plat que se serveix fred (acabat de treure de la nevera), i és aquesta la raó per la qual es menja freqüentment en els mesos de primavera-estiu generalment acompanyat d'una bona cervesa.  Al meu fill li encanten!

Ingredients

2 o 3 patates bullides

Allioli amb ou

Julivert fresc

Sal

 

Variants:

Podeu fer servir allioli amb rovell

Podeu decorar-ho amb cibulet enlloc de julivert

S'hi pot posar una mica de pebre negre

Preparació
1.

Escolliu el tipus de patata que més us agradi.

2.

Peleu-les.

3.

Poseu-les a bullir amb força aigua.

4.

I poseu-hi sal sense por, abundant.

5.

Passats uns 30 minuts, segons tipus i mida, ja tindreu la patata cuita. Deixeu-la refredar una estona.

6.

Ara prepareu un allioli amb ou sencer (o maionesa amb all).

7.

Si voleu més detalls, visiteu la recepta Allioli amb ou.

8.

Seguidament, talleu les patates a daus.

9.

Barregeu les patates amb l'allioli.

10.

Trinxeu una mica de julivert fresc.

11.

Molt bé.

12.

Tireu-lo per sobre.

13.

I torneu a barrejar.

14.

Deixeu reposar les patates a la nevera almenys una hora.

15.

Serviu-les fredes.

16.

Bon profit!