Avui us porto les braves de tota la vida que hem menjat a Catalunya, o almenys són les que més ens acostumen a servir. Trobo que són com les més universals. No he volgut anomenar-les a l'estil català...per què considero que no són gaire representatives de la cuina catalana. En tot cas, ho serien millor unes patates amb allioli. De fet, aquestes d'avui, es poden trobar per tota Espanya....però amb la capacitat de metamorfosi que tenen les patates braves (o la seva salsa) depenen d'allà on vagis (a cada bar les fan diferents).
2 patates de fregir
oli de girasol
sal
Per la salsa:
Maionesa, Ketchup, Mostassa, pebre negre, pebre vermell picant, salsa brava
Variants:
Les quantitats dels ingredients (i de picant) per a fer la salsa anirà en funció dels vostres gustos
Netegem i pelem un parell de patates per fregir. Utilitzeu un pela-patates que va fantàsticament bé.
Talleu-les en 3 trossos horitzontalment.
Després, feu quadradets... que quedin més o menys així.
Aquest són els components de la salsa brava. La marca de maionesa no importa massa... la resta sí.
Posarem quatre culleradetes de maionesa.
Dues de ketchup.
Mentre, anirem fregint les nostres patates.
Si feu doble fregit, molt millor: una a foc lent per coure i la segona ben escalfat per fer-les cruixents.
Tirarem la quantitat de salsa brava Orlando que vulguem. Proveu-la abans. Pica però és un picant que s'aguanta bé. Jo he posat com quatre cullerades. N'hi ha d'altres, però a mi m'agrada aquesta.
Una cullerada de mostassa estil anglès. És molt diferent de les altres i sóc tot un fanàtic.
Finalment, afegim el pebre negre i la quantitat de pebre vermell picant que vulguem (1 cullerada). Anem provant com està de picant fins arribar al punt ideal segons el nostre paladar.
Acabem de fer la doble fregida...
... i les reservem en un paper absorbent.
Ara les salarem...
... amb carinyo, que totes tinguin la seva ració de sal... ni molta ni poca...
... les servirem en un plat metàl.lic o de fang...
... tirem la salsa per sobre... que s'escalfarà amb la mateixa escalfor de les patates...
... i llestos... a jalar...
Són les que hem menjat en els bars de Catalunya... de tota la vida.
Acostumen a agradar a tothom aquestes, tot depèn del nivell de picant.
Bon Profit!