Avui us porto les braves de tota la vida que hem menjat a Catalunya, o almenys són les que més ens acostumen a servir. Trobo que són com les més universals. No he volgut anomenar-les a l'estil català...per què considero que no són gaire representatives de la cuina catalana. En tot cas, ho serien millor unes patates amb allioli. De fet, aquestes d'avui, es poden trobar per tota Espanya....però amb la capacitat de metamorfosi que tenen les patates braves (o la seva salsa) depenen d'allà on vagis (a cada bar les fan diferents).

Ingredients

2 patates de fregir  

oli de girasol  

sal

  

Per la salsa:

Maionesa, Ketchup, Mostassa, pebre negre, pebre vermell picant, salsa brava

   

Variants:

Les quantitats dels ingredients (i de picant) per a fer la salsa anirà en funció dels vostres gustos

Preparació
1.
patates braves lestil sempre pas1

Netegem i pelem un parell de patates per fregir. Utilitzeu un pela-patates que va fantàsticament bé.

2.
patates braves lestil sempre pas2

Talleu-les en 3 trossos horitzontalment.

3.
patates braves lestil sempre pas3

Després, feu quadradets... que quedin més o menys així.

4.
patates braves lestil sempre pas4

Aquest són els components de la salsa brava. La marca de maionesa no importa massa... la resta sí.

5.
patates braves lestil sempre pas5

Posarem quatre culleradetes de maionesa.

6.
patates braves lestil sempre pas6

Dues de ketchup.

7.
patates braves lestil sempre pas7

Mentre, anirem fregint les nostres patates.

8.
patates braves lestil sempre pas8

Si feu doble fregit, molt millor: una a foc lent per coure i la segona ben escalfat per fer-les cruixents.

9.
patates braves lestil sempre pas9

Tirarem la quantitat de salsa brava Orlando que vulguem. Proveu-la abans. Pica però és un picant que s'aguanta bé. Jo he posat com quatre cullerades. N'hi ha d'altres, però a mi m'agrada aquesta.

10.
patates braves lestil sempre pas10

Una cullerada de mostassa estil anglès. És molt diferent de les altres i sóc tot un fanàtic.

11.
patates braves lestil sempre pas11

Finalment, afegim el pebre negre i la quantitat de pebre vermell picant que vulguem (1 cullerada). Anem provant com està de picant fins arribar al punt ideal segons el nostre paladar.

12.
patates braves lestil sempre pas12

Acabem de fer la doble fregida...

13.
patates braves lestil sempre pas13

... i les reservem en un paper absorbent.

14.
patates braves lestil sempre pas14

Ara les salarem...

15.
patates braves lestil sempre pas15

... amb carinyo, que totes tinguin la seva ració de sal... ni molta ni poca...

16.
patates braves lestil sempre pas16

... les servirem en un plat metàl.lic o de fang...

17.
patates braves lestil sempre pas17

... tirem la salsa per sobre... que s'escalfarà amb la mateixa escalfor de les patates...

18.
patates braves lestil sempre pas18

... i llestos... a jalar...

19.
patates braves lestil sempre pas19

Són les que hem menjat en els bars de Catalunya... de tota la vida.

20.
patates braves lestil sempre pas20

Acostumen a agradar a tothom aquestes, tot depèn del nivell de picant.

21.
patates braves lestil sempre pas21

Bon Profit!