Què us podria dir d'aquest plat... Que no és un plat de cuina tradicional. Tampoc és un plat de cuina d'autor. Vaja que no és plat de bandera, cert. Però a casa nostra... tota la vida ha estat un plat molt significatiu i representatiu de la nostra tradició familiar.

Per a gaudir correctament d'aquest plat, heu de fer l'allioli a mà... vaja, com s'ha de fer, amb la mà de morter i poc a poc i bona lletra. L'allioli és la gràcia d'aquest plat... si el feu amb batedora no us quedarà igual. La resta... bufar i fer ampolles.

Ingredients

3 o 4 patates vermelles (per bullir)  

12 talls de llomillo  

allioli fet a mà  

oli d'oliva

3 alls

sal

  

Variants:

- Podeu utilitzar llonzes de porc en comptes de llom

- Podeu utilitzar llom adobat

- L'all laminat és opcional

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Llomillo de porc... tallat al vostre gust. A mi m'agrada primet. Pot ser llom ibèric si voleu.

3.

Les patates que siguin vermelles... i si pot ser... ecològiques. Jo les compro per la zona, als horts que tinc aprop de casa.

4.

No m'en puc estar de sucar-hi pa.

5.

Posem a bullir abundant aigua amb un polsim de sal i pelem les patates.

6.

Talleu-les a trossos una mica grans.

7.

Poseu-les a bullir fins que estiguin cuites, uns 20-25 minuts.

8.

Mentre, escalfem una mica d'oli en una paella i enrossim l'all tallat a làmines.

9.

Quan sigui daurat el reservarem.

10.

En el mateix oli, fregim el llom de porc ja salat.

11.
12.

Heu de fer coincidir la cocció de les patates amb el llom, per servir-ho tot calent.

13.

Emplatem les patates.

14.

En teoria s'hauria de servir així i el llom apart.

15.

D'aquesta manera, cadascú es posa la quantitat d'allioli que vol

16.

Agafem una bona cullerada...

17.

... i la posem per sobre.

18.

 I ara s'han d'aixafar bé les patates, juntament amb l'allioli

19.

Si cal poseu-hi més... busqueu el vostre punt.

20.

Amb les patates fetes gairebé puré...

21.

... ja podem servir la carn per sobre.

22.

Tsch... eps!... l'oli de fregir el llom s'ha d'aprofitar, eh?... però no us passeu... que no quedi oliós.

23.

Quina flaire.

24.

Per últim, i opcional, tireu unes làmines d'all per sobre.

25.

Una mica més d'allioli... i a dinar.

26.

Ummmm... quin plaer.

27.

Barregeu una mica de tot.

28.

A mi m'agrada afegir una última capa superior d'allioli per sobre de les patates. A que us han vingut ganes de dinar ara?

29.

Bon Profit!