Un plat ben sa. És molt i molt senzill, però el vull documentar perquè és una forma de menjar verdures molt interessant, ja que la salsa amb gust d'all li donarà una miqueta de rotllo al tema. Sobretot per aquells a qui no els agrada massa la verdura. La meva mare la feia molt sovint... Aquesta salsa es fa en 30 segons, per tant, heu de tenir-ho tot preparat abans de començar.

En una paella petita, escalfeu un bon raig d'oli d'oliva. Quan estigui calent, tirar els alls que prèviament haurem picat ben petits. Compte que l'all es torra molt ràpidament. Només que agafi color, tirar un parell de cullerades de pebrot vermell en pols (dolç). Remenar i fer uns 20 segons, que no es cremi. Seguidament, tirar la mateixa quantitat d'oli però de vinagre. Compte perquè aquí farà molta reacció i pot esquitxar. Quan deixi d'esquitxar ja estarà feta la salsa. Tirar-la per sobre de la verdura/patata.

Ingredients

400 g mongeta tendra o verda

400 g de patata vermella per bullir  

1 fulla de llorer

un grapat de camagrocs frescos

aigua

sal

Per fer la Salsa Ajoarriero:

5/6 alls trinxats  

oli d'oliva

vinagre de vi

1 cullerada de pebre vermell dolç

Preparació
1.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas1

Renteu bé la verdura.

2.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas2

Talleu les puntes a la mongeta verda i talleu-la a trossos.

3.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas3

Si trobeu camagrocs frescos, només els heu de passar una aigua i treure la punta on hi ha una mica de sorra.

4.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas4

Els reserveu.

5.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas5

La patata també la pelem i la tallem a trossos grans.

6.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas6

Quan bulli l'aigua, tireu les patates i les mongetes. Hi estaran uns 25-30 minuts.

7.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas7

Hi posem una fulla de llorer, també. Ara, ho deixem fer. 

8.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas8

Anirem pelant els alls...

9.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas9

... i els picarem... ben petits.

10.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas10

Preparem també el pebre vermell dolç.

11.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas12

En una paella amb un raig d'oli, enrossim l'all, però molt poc, que no es cremi.

12.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas13

A continuació hi tirem el pebre vermell dolç.

13.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas14

Remeneu ràpidament i eviteu que se us cremi (feu-lo a foc mitjà-baix).

14.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas15

Ara ja podeu tancar el foc. Tireu unes quatre o cinc cullerades de vinagre de vi... COMPTE!... perill d'esquitxades...

15.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas16

Penseu que el vinagre fred amb l'oli calent causarà una reacció intensa. Aneu amb compte!

16.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas17

És el moment d'abocar la salseta per sobre de la nostra verdura.

17.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas18

Finalment, fem els camagrocs a la planxa amb una mica de sal i oli... i els afegim al plat.

18.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas19

Doncs ja hem acabat.

19.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas20

A què fa bona pinta?

20.
patates mongeta tendra camagrocs allada pas21

S'ha d'aixafar tot junt per menjar-ho. Bon Profit!