Un plat ben sa. És molt i molt senzill, però el vull documentar perquè és una forma de menjar verdures molt interessant, ja que la salsa amb gust d'all li donarà una miqueta de rotllo al tema. Sobretot per aquells a qui no els agrada massa la verdura. La meva mare la feia molt sovint... Aquesta salsa es fa en 30 segons, per tant, heu de tenir-ho tot preparat abans de començar.

En una paella petita, escalfeu un bon raig d'oli d'oliva. Quan estigui calent, tirar els alls que prèviament haurem picat ben petits. Compte que l'all es torra molt ràpidament. Només que agafi color, tirar un parell de cullerades de pebrot vermell en pols (dolç). Remenar i fer uns 20 segons, que no es cremi. Seguidament, tirar la mateixa quantitat d'oli però de vinagre. Compte perquè aquí farà molta reacció i pot esquitxar. Quan deixi d'esquitxar ja estarà feta la salsa. Tirar-la per sobre de la verdura/patata.

Ingredients

400 g mongeta tendra o verda

400 g de patata vermella per bullir  

1 fulla de llorer

un grapat de camagrocs frescos

aigua

sal

Per fer la Salsa Ajoarriero:

5/6 alls trinxats  

oli d'oliva

vinagre de vi

1 cullerada de pebre vermell dolç

Preparació
1.

Renteu bé la verdura.

2.

Talleu les puntes a la mongeta verda i talleu-la a trossos.

3.

Si trobeu camagrocs frescos, només els heu de passar una aigua i treure la punta on hi ha una mica de sorra.

4.

Els reserveu.

5.

La patata també la pelem i la tallem a trossos grans.

6.

Quan bulli l'aigua, tireu les patates i les mongetes. Hi estaran uns 25-30 minuts.

7.

Hi posem una fulla de llorer, també. Ara, ho deixem fer. 

8.

Anirem pelant els alls...

9.

... i els picarem... ben petits.

10.

Preparem també el pebre vermell dolç.

11.

En una paella amb un raig d'oli, enrossim l'all, però molt poc, que no es cremi.

12.

A continuació hi tirem el pebre vermell dolç.

13.

Remeneu ràpidament i eviteu que se us cremi (feu-lo a foc mitjà-baix).

14.

Ara ja podeu tancar el foc. Tireu unes quatre o cinc cullerades de vinagre de vi... COMPTE!... perill d'esquitxades...

15.

Penseu que el vinagre fred amb l'oli calent causarà una reacció intensa. Aneu amb compte!

16.

És el moment d'abocar la salseta per sobre de la nostra verdura.

17.

Finalment, fem els camagrocs a la planxa amb una mica de sal i oli... i els afegim al plat.

18.

Doncs ja hem acabat.

19.

A què fa bona pinta?

20.

S'ha d'aixafar tot junt per menjar-ho. Bon Profit!