Avui us presento una recepta senzillota. És un estofat de patates... sense més, però jo he volgut enriquir-lo una mica amb l'aportació d'uns bolets secs tipus carreretes o moixernons i ho he acompanyat d'un ou dur. Un plat molt econòmic que us resoldrà qualsevol àpat. Us recomano utilitzar patata vermella per bullir i si es ecològica i del país, millor. Espero que us agradi.

Ingredients

1,5 kg de patates

3 tomàquets trinxats

2 grans d'all  

1 ceba trinxada  

Per a la picada:  

un grapadet d'ametlles  

uns brins de safrà  

julivert

Variants:

- Ho podeu acompanyar d'un ou dur

- S'hi poden posar bolets

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients

2.

Primer de tot, posarem els bolets secs en remull, s'hi estaran uns 20-30 minuts.

3.

També posarem a coure els ous, tants com persones.

 

4.

Ara, trinxem la ceba...

5.

... l'all.

6.

Ara, escapcem les patates, és a dir, les trenquem per fer sortir tot el midó. Feu un petit tall amb un ganivet i la resta del tall el forceu amb les mans... fins que es trenqui. 

7.

Ratllem els tomàquets...

8.

... i hi tirem una mica de pebre vermell.

9.

En una paella amb una mica d'oli... hi sofregirem la ceba poc a poc....

10.

... fins que agafi coloret.

11.

... llavors hi incorporem l'all picat i ho deixem uns minuts més.

12.

A continuació, hi incorporem el tomàquet ratllat... que ha agafat un color més intens gràcies al pebre vermell.

13.

Ho remenem una mica i deixem que caramel·litzi durant uns 10 minuts a foc baix. Compte, que no es cremi.

 

 

14.

Mentrestant, anirem preparant la picadeta.

15.

Hi posarem un grapat d'ametlles torrades i pelades...

16.

... uns brins de safrà...

17.

... una mica de julivert fresc...

18.

... i una mica de sal.

19.

Ho picarem tot ben petit.

20.

Poc a poc notareu que el sofregit agafa textura de melmelada i que s'ha consumit tota l'aigua del tomàquet.

21.

Serà el moment d'incorporar-hi les patates.

22.

Ho deixarem torrar dos o tres minuts mentre ho remenem tot plegat.

23.

Seguidament, hi posarem l'aigua que hem emprat per rehidratar els bolets....

24.

... i més aigua fins a cobrir les patates.

25.

Ho salem, ho tapem i ho deixem coure uns 15 minuts a foc mig-baix.

26.

Quan a les patates els quedin uns cinc minuts de cocció, hi afegirem els bolets...

27.

... i al mateix temps, la picada.

28.

Rectificarem de sal, si cal.

29.

Notareu com, gràcies al midó i la picada, la salsa s'espessirà força.

30.

Ho tapem de nou i esperem els cinc minuts.

31.

Les patates són perfectament cuites. Ja podem parar el foc. Com tots els guisadets, si reposa unes hores o un dia, encara estarà més bo.

32.

Emplatem.

33.

Ummm... quina flaire que fa.

34.

Decorem amb l'ou dur... i si voleu, podeu aixafar-ho tot plegat amb la forquilla... que és com m'agrada menjar-ho. I la copeta de vi que no falti, és clar.

35.

Bon profit!