Com que recentment he fet una mena d'estofat de fruits vermells, vaig pensar que ho podia aprofitar i fer aquella 'Pavlova' de fruits vermells. A mi, personalment, no m'agrada gaire la merenga, però ha resultat ser unes postres bones i, sobretot, estètiques. No costa pas gaire de fer i el cost dels ingredients és mínim.
En el fons, no deixa de ser una gran bola de merenga farcida, però amb una mica de gràcia, certament. En definitiva, si sou amants de la merenga us encantarà. En cas contrari, no us dirà ni fu ni fa. Som-hi!
300 g de clares d'ou
450 g de sucre
50 g de licor de grosella
estofat de fruits vermells
fruits vermells
Variants:
Podeu utilitzar sucre en pols
Podeu substituir les clares per albúmina en pols
Podeu fer servir concentrat de grosella enlloc de licor
Preparem tots els ingredients.
Prèviament haurem preparat l'estofat de fruits vermells.
Si els ous eren a la nevera, els podeu submergir en aigua de l'aixeta durant uns minuts. És important que les clares no siguin massa fredes. Aboqueu les clares dins el bol on les muntareu. Procureu que no hi caigui gens de rovell.
Comencem a muntar les clares sense sucre i les comencem a batre.
Quan comencin a oxigenar-se i a fer-se escuma incorporarem el sucre en forma de pluja. També es pot incorporar un cop muntades les clares però mai al principi o us costarà molt que muntin.
Seguirem batent les clares, ara a velocitat més alta.
Les clares han de tenir un aspecte de nata muntada. Com diu tothom, si les poseu cap per avall a sobre del vostre cap no haurien de caure.
Un cop muntades les clares afegirem la grosella. Això, de fet, no és licor si no un concentrat de grosella.
Amb un parell de taps n'hi ha prou.
Amb aquestes quantitats el concentrat de grosella gairebé no us aportarà color però sí gust i aroma.
Integrem el concentrat de grosella amb un batedor.
Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis i gruixut.
Seguidament omplim la mànega pastissera.
En una safata de forn amb paper tipus cuisson farem la base de la Pavlova.
A continuació començarem a fer muntanyetes pel voltant. Procureu que no quedin espais oberts.
En aquest punt hi afegirem l'estofat de fruits vermells.
Addicionalment, he volgut incorporar una mica de fruita vermella sencera (la tenia congelada).
Continuem cobrint el farciment amb més muntanyetes de merengue.
Sobretot, vigileu bé que no quedin espais oberts.
Ja tenim la Pavlova acabada i més o menys segellada.
Ara la courem a 180º C durant uns 10 minuts i ens quedarà així. Deixeu que es refredi dins el forn obert.
Si voleu donar-li un toc daurat addicional podeu utilitzar un bufador com aquest.
Amb cura i procurant no cremar-ho, li donarem més color a la Pavlova.
Un cop freda, ja la podem servir.
Una fulla de menta sempre trenca la monotonia blanca.
La voleu veure per dins?
Servim-ne un tall. Presentat així és com una marranada però està ben bo.
Com podeu observar, la primera capa és dura però la resta de merenga és molt cremosa.
Aquesta imatge correspon a un altre Pavlova que vaig fer i que vaig cobrir amb sucre llustre. Bon profit!