Us presento un plat contundent. És un clar exemple de com la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar. Al cap i a la fi, no deixa de ser una pilota del caldo dins un pebrot. Què dius... és bo... però una mica simplot.

El podria haver presentat amb una salseta de bolets, una reducció de vi, un farciment més cremós tipus beixamel, no sé... mil coses. Però és que, d'altra banda, també penso que, ni que sigui per respecte a la tradició cultural, l'havia de tastar així mateix. Com s'ha fet tota la vida. Total, que respectant la recepta original m'he limitat a presentar-lo amb un puré de patata a la samfaina per a millorar una mica la seva presència i textura al plat. Celebraré que us agradin.

Ingredients

4 pebrots vermells grans

200 g de carn picada (70% vedella + 30% porc)  

2 grans d'all

1 ou

pa de pagès remullat amb llet

pa ratllat  

julivert  

sal

pebre

oli d'oliva

Variants:

Podeu acompanyar-los amb puré de patata

Preparació
1.
pebrot vermell farcit carn arros pas1

Començarem per preparar la carn picada igual que si féssim una pilota per al caldo. Piquem l'all i el julivert.

2.
pebrot vermell farcit carn arros pas2

Necessitarem molla de pa i jo us recomano la del pa de pagès.

3.
pebrot vermell farcit carn arros pas3

El fem miques i el banyem amb un rajolí (a ull) de llet. La idea és fer una pasta enganxifosa.

4.
pebrot vermell farcit carn arros pas4

Treballeu el pa amb la llet i l'all i julivert fins a obtenir una pasta.

5.
pebrot vermell farcit carn arros pas6

però abans tirarem un ou sencer.

6.
pebrot vermell farcit carn arros pas7

Treballeu la carn amb la barreja de pa i llet. Podeu utilitzar qualsevol utensili, però jo us recomano fer servir les mans (ben netes això si). I deixeu-vos de collonades... perquè així és com ho fan a tot arreu. En aquest moment també hi podeu afegir una culleradeta de canyella en pols.

7.
pebrot vermell farcit carn arros pas8

Ara rentarem bé els nostres pebrots vermells.

8.
pebrot vermell farcit carn arros pas9

Tallarem la part de dalt... i traurem totes les llavors i tota la carn blanca.

9.
pebrot vermell farcit carn arros pas10

Amb els pebrots preparats... ja podrem anar introduint (i premsant) la carn picada.

10.
pebrot vermell farcit carn arros pas11

Un cop repartida tota la carn, ens adonarem que (potser) no hem arribat fins a dalt de tot.

11.
pebrot vermell farcit carn arros pas12

És tan fàcil com tallar la part sobrant del pebrot.

12.
pebrot vermell farcit carn arros pas13

Ara els col·locarem sobre un bon raig d'oli en una safata per al forn.

13.
pebrot vermell farcit carn arros pas14

Els quatre.

14.
pebrot vermell farcit carn arros pas15

Tirarem una mica més de canyella en pols per sobre...

15.
pebrot vermell farcit carn arros pas17

Cobrirem la carn amb una capa de pa ratllat.

 

 

16.
pebrot vermell farcit carn arros pas18

i cap al forn, a 180 graus durant uns 20 minuts.

17.
pebrot vermell farcit carn arros pas19

El temps serà una mica relatiu, però us heu de fixar en el pebrot... que sigui cuit.

18.
pebrot vermell farcit carn arros pas20

Ja tindríem fet el nostre pebrot farcit de carn.

19.
pebrot vermell farcit carn arros pas21

Ara l'acompanyarem amb una mica de puré de patata...

20.
pebrot vermell farcit carn arros pas22

més o menys fi...

21.
pebrot vermell farcit carn arros pas23

que barrejaré amb una mica de samfaina...

22.
pebrot vermell farcit carn arros pas24

D'aquesta manera no queda tan fred com un puré tradicional i li aportem un sabor extra.

23.
pebrot vermell farcit carn arros pas25

Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis rodó.

24.
pebrot vermell farcit carn arros pas26

I l'omplim. Compte que està calentó.

25.
pebrot vermell farcit carn arros pas27

Ja podem decorar el plat.

26.
pebrot vermell farcit carn arros pas28

Hi col·loquem un pebrot enmig i decorem amb el puré.

27.
pebrot vermell farcit carn arros pas29

Ja es pot servir. Jo li he tirat una mica d'oli d'herbes (picantó) per sobre també.

28.
pebrot vermell farcit carn arros pas30

Sembla una bajanada de plat, però està força bo i agrada molt als nens petits.

29.
pebrot vermell farcit carn arros pas31

  Que com és per dins?... Així.

30.
pebrot vermell farcit carn arros pas32

Bon profit!