Us presento un plat contundent. És un clar exemple de com la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar. Al cap i a la fi, no deixa de ser una pilota del caldo dins un pebrot. Què dius... és bo... però una mica simplot.
El podria haver presentat amb una salseta de bolets, una reducció de vi, un farciment més cremós tipus beixamel, no sé... mil coses. Però és que, d'altra banda, també penso que, ni que sigui per respecte a la tradició cultural, l'havia de tastar així mateix. Com s'ha fet tota la vida. Total, que respectant la recepta original m'he limitat a presentar-lo amb un puré de patata a la samfaina per a millorar una mica la seva presència i textura al plat. Celebraré que us agradin.
4 pebrots vermells grans
200 g de carn picada (70% vedella + 30% porc)
2 grans d'all
1 ou
pa de pagès remullat amb llet
pa ratllat
julivert
sal
pebre
oli d'oliva
Variants:
Podeu acompanyar-los amb puré de patata
Començarem per preparar la carn picada igual que si féssim una pilota per al caldo. Piquem l'all i el julivert.
Necessitarem molla de pa i jo us recomano la del pa de pagès.
El fem miques i el banyem amb un rajolí (a ull) de llet. La idea és fer una pasta enganxifosa.
Treballeu el pa amb la llet i l'all i julivert fins a obtenir una pasta.
però abans tirarem un ou sencer.
Treballeu la carn amb la barreja de pa i llet. Podeu utilitzar qualsevol utensili, però jo us recomano fer servir les mans (ben netes això si). I deixeu-vos de collonades... perquè així és com ho fan a tot arreu. En aquest moment també hi podeu afegir una culleradeta de canyella en pols.
Ara rentarem bé els nostres pebrots vermells.
Tallarem la part de dalt... i traurem totes les llavors i tota la carn blanca.
Amb els pebrots preparats... ja podrem anar introduint (i premsant) la carn picada.
Un cop repartida tota la carn, ens adonarem que (potser) no hem arribat fins a dalt de tot.
És tan fàcil com tallar la part sobrant del pebrot.
Ara els col·locarem sobre un bon raig d'oli en una safata per al forn.
Els quatre.
Tirarem una mica més de canyella en pols per sobre...
Cobrirem la carn amb una capa de pa ratllat.
i cap al forn, a 180 graus durant uns 20 minuts.
El temps serà una mica relatiu, però us heu de fixar en el pebrot... que sigui cuit.
Ja tindríem fet el nostre pebrot farcit de carn.
Ara l'acompanyarem amb una mica de puré de patata...
més o menys fi...
que barrejaré amb una mica de samfaina...
D'aquesta manera no queda tan fred com un puré tradicional i li aportem un sabor extra.
Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis rodó.
I l'omplim. Compte que està calentó.
Ja podem decorar el plat.
Hi col·loquem un pebrot enmig i decorem amb el puré.
Ja es pot servir. Jo li he tirat una mica d'oli d'herbes (picantó) per sobre també.
Sembla una bajanada de plat, però està força bo i agrada molt als nens petits.
Que com és per dins?... Així.
Bon profit!