El pebrot de Padrón és de petites dimensions, entre uns 5 i no més de 10 cm, de color verd oliva a verd groguenc i que tenen com a particularitat gastronòmica, a més del seu intens sabor, el qual alguns exemplars resulten particularment picants, aproximadament entre un 10% i un 25%.
Com veureu, no necessiten massa elaboració. La forma més tradicional de servir-los són fregits o fets a la planxa... i presentats amb un polsim de sal, de vegades, grossa o en escates. A mi m'agrada utilitzar-los com a tapa o com acompanyament d'altres plats.
500 g pebrots de Padrón
oli d'oliva
sal grossa o en escates
![pebrots padron pas1 pebrots padron pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/00/00/pebrots-padron-pas1.jpeg)
Sempre tenen un aspecte molt atractiu.
![pebrots padron pas2 pebrots padron pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/00/42/pebrots-padron-pas2.jpeg)
Renteu-los bé.
![pebrots padron pas3 pebrots padron pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/00/84/pebrots-padron-pas3.jpeg)
En una paella ben calenta amb un raig d'oli, salteu-los.
![pebrots padron pas4 pebrots padron pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/01/26/pebrots-padron-pas4.jpeg)
Remeneu-los bé, ja que s'han de fer per totes bandes.
![pebrots padron pas5 pebrots padron pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/01/68/pebrots-padron-pas5.jpeg)
Quan el color daurat sigui majoritari ja podeu apagar el foc.
![pebrots padron pas6 pebrots padron pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/02/10/pebrots-padron-pas6.jpeg)
Encara que els veieu sencers... la calor residual farà que s'abaixin i quedin tovets.
![pebrots padron pas7 pebrots padron pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/02/52/pebrots-padron-pas7.jpeg)
Finalment, a mi m'agrada salar-los amb sal d'escates Maldon.
![pebrots padron pas8 pebrots padron pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/02/94/pebrots-padron-pas8.jpeg)
Uns quants vidres per sobre... li donaran textura i sabor, igual que passa amb el Pop a Feira.
![pebrots padron pas9 pebrots padron pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/03/63/pebrots-padron-pas9.jpeg)
I ja els podem servir a taula, ben calentons.
![pebrots padron pas10 pebrots padron pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/04/05/pebrots-padron-pas10.jpeg)
Assegureu-vos de tenir beguda a prop abans de tastar-ne un.
![pebrots padron pas11 pebrots padron pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/04/47/pebrots-padron-pas11.jpeg)
En tastem un?
![pebrots padron pas12 pebrots padron pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/04/89/pebrots-padron-pas12.jpeg)
Ummm... aquest no pica... però el segon si... i ha sigut bàrbar!... m'encanta!
![pebrots padron pas13 pebrots padron pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/04/05/31/pebrots-padron-pas13.jpeg)
Com podeu veure, també els podeu utilitzar com a guarnició d'unes Albergínies farcides. Bon profit!