El pebrot de Padrón és de petites dimensions, entre uns 5 i no més de 10 cm, de color verd oliva a verd groguenc i que tenen com a particularitat gastronòmica, a més del seu intens sabor, el qual alguns exemplars resulten particularment picants, aproximadament entre un 10% i un 25%.
Com veureu, no necessiten massa elaboració. La forma més tradicional de servir-los són fregits o fets a la planxa... i presentats amb un polsim de sal, de vegades, grossa o en escates. A mi m'agrada utilitzar-los com a tapa o com acompanyament d'altres plats.
500 g pebrots de Padrón
oli d'oliva
sal grossa o en escates
Sempre tenen un aspecte molt atractiu.
Renteu-los bé.
En una paella ben calenta amb un raig d'oli, salteu-los.
Remeneu-los bé, ja que s'han de fer per totes bandes.
Quan el color daurat sigui majoritari ja podeu apagar el foc.
Encara que els veieu sencers... la calor residual farà que s'abaixin i quedin tovets.
Finalment, a mi m'agrada salar-los amb sal d'escates Maldon.
Uns quants vidres per sobre... li donaran textura i sabor, igual que passa amb el Pop a Feira.
I ja els podem servir a taula, ben calentons.
Assegureu-vos de tenir beguda a prop abans de tastar-ne un.
En tastem un?
Ummm... aquest no pica... però el segon si... i ha sigut bàrbar!... m'encanta!
Com podeu veure, també els podeu utilitzar com a guarnició d'unes Albergínies farcides. Bon profit!