Gran plat. A mi és que el bacallà m'apassiona. Com podreu comprovar, aquesta recepta és molt senzilla de fer si ja teniu preparada la brandada. Per tant, us recomano la lectura prèvia de la recepta Brandada de bacallà.

A partir d'aquí, quatre gambes vermelles ens serviran per a elaborar una salseta molt interessant per ruixar els nostres pebrots. La resta... no té cap misteri... i obtindreu un plat realment bo, vistós i espectacular a la vista. Que vagi de gust!

Ingredients

200gr. brandada de bacallà

8 pebrots del piquillo en conserva

8 gambes vermelles

150ml. nata líquida per cuinar

3 grans d'all

4 llesques de pa fregit

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Hi podeu incorporar a la salsa un pebrot vermell escalivat

Preparació
1.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas1

Com us comentava, primer de tot prepararem una bona brandada de bacallà.

2.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas2

Ens ha de quedar amb una bona textura... i ben fina.

3.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas3

Obrim una llauna de pebrots del piquillo... on hi acostumen a anar uns 8-10.

4.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas4

Els obrim una mica...

5.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas5

... i els farcim un per un amb una cullereta.

6.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas6

Jo els serviré en cassoletes de fang individuals. A més, aquestes cassoletes tenen un lleuger desnivell entre les parets i la base. Això ajuda molt a evitar que la brandada surti del pebrot. Evidentment, els col.locarem de cara a la paret per evitar que això passi. En qualsevol cas, si la brandada està ben feta... gairebé no s'escaparà res. Hi posarem quatre pebrots per cassoleta i ho reservem.

7.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas7

Ara prepararem la salsa. En una paella a banda hi enrossirem l'all laminat amb una mica d'oli.

8.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas8

Mentrestant, salarem les gambes vermelles.

9.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas9

Quan l'all sigui daurat, hi incorporem la gamba...

10.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas10

... que deixarem fer per totes dues bandes.

11.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas11

Un cop cuites, ho reservem en un plat i deixem que es refredi.

12.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas12

Pelarem les gambes i reservarem l'all...

13.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas13

... i extraurem el suquet dels caps i pells de gamba...

14.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas14

... utilitzant un colador o "xino" i una mà de morter.

15.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas15

Aquest suquet és el que busquem... molt concentrat.

16.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas16

Hi afegirem la crema de llet o nata líquida per cuinar.

17.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas17

Ho remenem...

18.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas18

... i ho salem lleugerament.

19.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas19

Ara, ho portarem a ebullició per lligar-ho.

20.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas20

Amb la salsa ben calenta... banyarem els nostres pebrots.

21.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas21

No els hem de cobrir, només ruixar-los i que ens quedi una bona base. Hi posarem al mig tres o quatre gambes pelades i una mica de l'all que hem reservat.

22.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas22

Finalment, només ens quedarà gratinar-los al forn, a uns 190-200 graus durant uns 10-12 minuts.

23.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas23

Mentrestant, tallarem unes llesques de pa al biaix...

24.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas24

... i les fregirem amb una mica d'oli.

25.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas25

Per totes dues bandes.

26.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas26

Quan la cassoleta tingui un bonic aspecte daurat... ja la podrem emplatar.

27.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas27

Hi posem el pa fregit i a taula.

28.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas28

I a gaudir amb la companyia d'un gran vi.

29.
pebrots del piquillo brandada bacalla pas29

Bon profit!