Gran plat. A mi és que el bacallà m'apassiona. Com podreu comprovar, aquesta recepta és molt senzilla de fer si ja teniu preparada la brandada. Per tant, us recomano la lectura prèvia de la recepta Brandada de bacallà.

A partir d'aquí, quatre gambes vermelles ens serviran per a elaborar una salseta molt interessant per ruixar els nostres pebrots. La resta... no té cap misteri... i obtindreu un plat realment bo, vistós i espectacular a la vista. Que vagi de gust!

Ingredients

200gr. brandada de bacallà

8 pebrots del piquillo en conserva

8 gambes vermelles

150ml. nata líquida per cuinar

3 grans d'all

4 llesques de pa fregit

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Hi podeu incorporar a la salsa un pebrot vermell escalivat

Preparació
1.

Com us comentava, primer de tot prepararem una bona brandada de bacallà.

2.

Ens ha de quedar amb una bona textura... i ben fina.

3.

Obrim una llauna de pebrots del piquillo... on hi acostumen a anar uns 8-10.

4.

Els obrim una mica...

5.

... i els farcim un per un amb una cullereta.

6.

Jo els serviré en cassoletes de fang individuals. A més, aquestes cassoletes tenen un lleuger desnivell entre les parets i la base. Això ajuda molt a evitar que la brandada surti del pebrot. Evidentment, els col.locarem de cara a la paret per evitar que això passi. En qualsevol cas, si la brandada està ben feta... gairebé no s'escaparà res. Hi posarem quatre pebrots per cassoleta i ho reservem.

7.

Ara prepararem la salsa. En una paella a banda hi enrossirem l'all laminat amb una mica d'oli.

8.

Mentrestant, salarem les gambes vermelles.

9.

Quan l'all sigui daurat, hi incorporem la gamba...

10.

... que deixarem fer per totes dues bandes.

11.

Un cop cuites, ho reservem en un plat i deixem que es refredi.

12.

Pelarem les gambes i reservarem l'all...

13.

... i extraurem el suquet dels caps i pells de gamba...

14.

... utilitzant un colador o "xino" i una mà de morter.

15.

Aquest suquet és el que busquem... molt concentrat.

16.

Hi afegirem la crema de llet o nata líquida per cuinar.

17.

Ho remenem...

18.

... i ho salem lleugerament.

19.

Ara, ho portarem a ebullició per lligar-ho.

20.

Amb la salsa ben calenta... banyarem els nostres pebrots.

21.

No els hem de cobrir, només ruixar-los i que ens quedi una bona base. Hi posarem al mig tres o quatre gambes pelades i una mica de l'all que hem reservat.

22.

Finalment, només ens quedarà gratinar-los al forn, a uns 190-200 graus durant uns 10-12 minuts.

23.

Mentrestant, tallarem unes llesques de pa al biaix...

24.

... i les fregirem amb una mica d'oli.

25.

Per totes dues bandes.

26.

Quan la cassoleta tingui un bonic aspecte daurat... ja la podrem emplatar.

27.

Hi posem el pa fregit i a taula.

28.

I a gaudir amb la companyia d'un gran vi.

29.

Bon profit!