Ens apropem a la temporada de bolets... i ja he pogut comprar els primers rossinyols. Aquí us deixo una mostra d'uns pebrots verds magnífics i ecològics. Han quedat molt i molt bons. Un plat estrella.

Ingredients

- Ceps i rossinyols

- Bledes

- Pebrots verds

- Porros

- Tomàquet madur

- Nata líquida

- Nous moscats

- Pebre negre

- Carn picada

- Formatge en pols o ratllat

Preparació
1.

Abans de res, posarem els ceps a hidratar...

2.

... amb una mica d'aigua.

3.

Netegem una per una les fulles de les bledes... que sempre tenen sorra.

4.

I les posem a coure... amb una mica de sal.

5.

Les courem uns 20-25 minuts.

6.

Rentem bé els rossinyols.

7.

Jo soc una mica maniàtic amb els bolets... i me'ls miro a fons. Els netejo bé... i els parteixo a la cerca "d'habitants".

8.

Però aquests estaven molt sanots.

9.

Els farem a trossets.

10.

Tenim uns pebrots excel·lents per a farcir.

11.

Tenen la mida perfecta. Costen molt de trobar en els mercats.

12.

El traiem la tapa i a continuació el cor amb les llavors. Han de quedar nets per dins.

13.

Les tapes les guardem que quedaran bé en la presentació.

14.

Piquem també el porro.

15.

Ja tenim les bledes cuites. Les deixarem escórrer.

16.

Amb una forquilla podem prémer per extreure'n l'excés d'aigua. Ho reservem.

17.

En una paella amb un raig d'oli i sal... saltem els bolets.

18.

Eps! Ja estan al punt... els podem treure.

19.

Tallem un tomàquet madur (i ecològic) en quatre trossos... i el saltegem en una paella amb unes gotes d'oli.

20.

Seguidament, incorporem el porro... ho barregem una mica...

21.

... i afegim les bledes. Remeneu de nou.

22.

Ara, piquem els ceps... i no llenceu l'aigua!

23.

Els incorporem a la paella...

24.

Seguim remenant.

25.

Ara afegim la nata líquida.

26.

Un polsim de nou moscat...

27.

Un polsim de pebre negre...

28.

Remenem tot bé.

29.

Finalment, ho passem tot en un pot per triturar...

30.

... i ho deixem ben fi.

31.

Reservem aquesta crema.

32.

En una paella... saltem la carn picada. Jo he utilitzat una botifarra que tenia.

33.

Quan comenci a agafar coloret...

34.

... incorporem els bolets ja saltats...

35.

... i tres cullerades de la crema que hem fet.

36.

Remeneu-lo durant un parell de minuts... que s'acabi de fer la carn i llestos.

37.

Utilitzaré aquestes safates individuals per servir.

38.

Muntem el plat. Primer hi col·loquem una bona capa de crema al fons.

39.

Agafem un pebrot...

40.

... i el farcim amb ganes...

41.

El col·loquem a la safata...

42.

En posarem dos... amb els dos barrets i una mica de formatge per sobre.

43.

Només ens queda enfornar-ho a 200° durant 8-10 minutets més... i ja ho podrem servir.

44.

Aquí els teniu. A què fan bona pinta?

45.

... això alimenta que dona gust.

46.

 Bon Profit!