Us presento un plat contundent. És un clar exemple que mostra com la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar. Respectant la recepta original m'he limitat a presentar-lo amb un puré de patata a la samfaina per a millorar una mica la seva presència i textura al plat. Aviat us presentaré una altra recepta de pebrots verds farcits que sempre s'ha fet a la nostra família i que van guisats en una salsa de tomàquet.
4 pebrots vermells grans
200 g carn picada (70% vedella + 30% porc)
2 grans d'all
1 ou
pa de pagès remullat amb llet
pa ratllat
julivert
sal
pebre
oli d'oliva
Variants:
- Podeu acompanyar-los amb puré de patata
Començarem per preparar la carn picada igual que si féssim una pilota pel caldo. Piquem l'all i el julivert.
Necessitarem molla de pa i jo us recomano la del pa de pagès.
El fem miques i el banyem amb un raig (a ull) de llet. La idea és fer una pasta enganxifosa.
Treballeu el pa amb la llet i l'all i julivert fins obtenir una pasta.
Ara incorporarem la carn, que ja està salada i empebrada...
... però abans tirarem un ou sencer.
Treballeu la carn amb la barreja de pa i llet. Podeu utilitzar qualsevol utensili, però jo us recomano fer servir les mans (ben netes això si). En aquest moment també hi podeu afegir una culleradeta de canyella en pols.
Ara rentarem bé els nostres pebrots vermells.
Tallarem la part d'adalt... i traurem totes les llavors i tota la carn blanca.
Amb els pebrots preparats... ja podrem anar introduint (i premsant) la carn picada.
Un cop repartida tota la carn, ens adonarem que (potser) no hem arribat fins dalt de tot.
És tan fàcil com tallar la part sobrant del pebrot.
Els quatre.
Tirarem una mica més de canyella en pols per sobre...
... un polsim, vaja.
Cobrirem la carn amb una capa de pa ratllat.
... i cap al forn, a 180 graus durant uns 20 minuts.
El temps serà una mica relatiu, però us heu de fixar amb el pebrot... que sigui cuit.
Ja tindriem fet el nostre pebrot farcit de carn.
Ara l'acompanyarem amb una mica de puré de patata...
... més o menys fi...
... que barrejaré amb una mica de samfaina...
D'aquesta manera no queda tan fred com un puré tradicional i li aportem un sabor extra.
Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis rodó.
I l'omplim. Compte que està calentó.
Ja podem decorar el plat.
Hi col·loquem un pebrot enmig i decorem amb el puré.
Ja es pot servir. Jo l'he tirat una mica d'oli d'herbes (picantó) per sobre també.
Sembla una tonteria de plat, però està força bo i agrada molt als nens petits.
Que com és per dins?... així. Bon Profit!