Us presento un plat contundent. És un clar exemple que mostra com la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar. Respectant la recepta original m'he limitat a presentar-lo amb un puré de patata a la samfaina per a millorar una mica la seva presència i textura al plat. Aviat us presentaré una altra recepta de pebrots verds farcits que sempre s'ha fet a la nostra família i que van guisats en una salsa de tomàquet.

Ingredients

4 pebrots vermells grans  

200 g carn picada (70% vedella + 30% porc)

2 grans d'all

1 ou  

pa de pagès remullat amb llet  

pa ratllat

julivert

sal  

pebre  

oli d'oliva

Variants:

- Podeu acompanyar-los amb puré de patata

Preparació
1.
pebrots vermells farcits carn pas1

Començarem per preparar la carn picada igual que si féssim una pilota pel caldo. Piquem l'all i el julivert.

2.
pebrots vermells farcits carn pas2

Necessitarem molla de pa i jo us recomano la del pa de pagès.

3.
pebrots vermells farcits carn pas3

El fem miques i el banyem amb un raig (a ull) de llet. La idea és fer una pasta enganxifosa.

4.
pebrots vermells farcits carn pas4

Treballeu el pa amb la llet i l'all i julivert fins obtenir una pasta.

5.
pebrots vermells farcits carn pas5

Ara incorporarem la carn, que ja està salada i empebrada...

6.
pebrots vermells farcits carn pas6

... però abans tirarem un ou sencer.

7.
pebrots vermells farcits carn pas7

Treballeu la carn amb la barreja de pa i llet. Podeu utilitzar qualsevol utensili, però jo us recomano fer servir les mans (ben netes això si). En aquest moment també hi podeu afegir una culleradeta de canyella en pols.

8.
pebrots vermells farcits carn pas8

Ara rentarem bé els nostres pebrots vermells.

9.
pebrots vermells farcits carn pas9

Tallarem la part d'adalt... i traurem totes les llavors i tota la carn blanca.

10.
pebrots vermells farcits carn pas10

Amb els pebrots preparats... ja podrem anar introduint (i premsant) la carn picada.

11.
pebrots vermells farcits carn pas11

Un cop repartida tota la carn, ens adonarem que (potser) no hem arribat fins dalt de tot.

12.
pebrots vermells farcits carn pas14

És tan fàcil com tallar la part sobrant del pebrot.

13.
pebrots vermells farcits carn pas15

Els quatre.

14.
pebrots vermells farcits carn pas16

Tirarem una mica més de canyella en pols per sobre...

15.
pebrots vermells farcits carn pas17

... un polsim, vaja.

16.
pebrots vermells farcits carn pas18

Cobrirem la carn amb una capa de pa ratllat.

17.
pebrots vermells farcits carn pas19

... i cap al forn, a 180 graus durant uns 20 minuts.

18.
pebrots vermells farcits carn pas20

El temps serà una mica relatiu, però us heu de fixar amb el pebrot... que sigui cuit.

19.
pebrots vermells farcits carn pas21

Ja tindriem fet el nostre pebrot farcit de carn.

20.
pebrots vermells farcits carn pas22

Ara l'acompanyarem amb una mica de puré de patata...

21.
pebrots vermells farcits carn pas23

... més o menys fi...

22.
pebrots vermells farcits carn pas24

... que barrejaré amb una mica de samfaina...

23.
pebrots vermells farcits carn pas25

D'aquesta manera no queda tan fred com un puré tradicional i li aportem un sabor extra.

24.
pebrots vermells farcits carn pas26

Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis rodó.

25.
pebrots vermells farcits carn pas27

I l'omplim. Compte que està calentó.

26.
pebrots vermells farcits carn pas28

Ja podem decorar el plat.

27.
pebrots vermells farcits carn pas29

Hi col·loquem un pebrot enmig i decorem amb el puré.

28.
pebrots vermells farcits carn pas30

Ja es pot servir. Jo l'he tirat una mica d'oli d'herbes (picantó) per sobre també.

29.
pebrots vermells farcits carn pas31

Sembla una tonteria de plat, però està força bo i agrada molt als nens petits.

30.
pebrots vermells farcits carn pas32

Que com és per dins?... així. Bon Profit!