Us presento un plat contundent. És un clar exemple que mostra com la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar. Respectant la recepta original m'he limitat a presentar-lo amb un puré de patata a la samfaina per a millorar una mica la seva presència i textura al plat. Aviat us presentaré una altra recepta de pebrots verds farcits que sempre s'ha fet a la nostra família i que van guisats en una salsa de tomàquet.
4 pebrots vermells grans
200 g carn picada (70% vedella + 30% porc)
2 grans d'all
1 ou
pa de pagès remullat amb llet
pa ratllat
julivert
sal
pebre
oli d'oliva
Variants:
- Podeu acompanyar-los amb puré de patata
![pebrots vermells farcits carn pas1 pebrots vermells farcits carn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/62/44/pebrots-vermells-farcits-carn-pas1.jpeg)
Començarem per preparar la carn picada igual que si féssim una pilota pel caldo. Piquem l'all i el julivert.
![pebrots vermells farcits carn pas2 pebrots vermells farcits carn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/62/86/pebrots-vermells-farcits-carn-pas2.jpeg)
Necessitarem molla de pa i jo us recomano la del pa de pagès.
![pebrots vermells farcits carn pas3 pebrots vermells farcits carn pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/63/28/pebrots-vermells-farcits-carn-pas3.jpeg)
El fem miques i el banyem amb un raig (a ull) de llet. La idea és fer una pasta enganxifosa.
![pebrots vermells farcits carn pas4 pebrots vermells farcits carn pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/63/70/pebrots-vermells-farcits-carn-pas4.jpeg)
Treballeu el pa amb la llet i l'all i julivert fins obtenir una pasta.
![pebrots vermells farcits carn pas5 pebrots vermells farcits carn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/64/12/pebrots-vermells-farcits-carn-pas5.jpeg)
Ara incorporarem la carn, que ja està salada i empebrada...
![pebrots vermells farcits carn pas6 pebrots vermells farcits carn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/64/54/pebrots-vermells-farcits-carn-pas6.jpeg)
... però abans tirarem un ou sencer.
![pebrots vermells farcits carn pas7 pebrots vermells farcits carn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/64/96/pebrots-vermells-farcits-carn-pas7.jpeg)
Treballeu la carn amb la barreja de pa i llet. Podeu utilitzar qualsevol utensili, però jo us recomano fer servir les mans (ben netes això si). En aquest moment també hi podeu afegir una culleradeta de canyella en pols.
![pebrots vermells farcits carn pas8 pebrots vermells farcits carn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/65/38/pebrots-vermells-farcits-carn-pas8.jpeg)
Ara rentarem bé els nostres pebrots vermells.
![pebrots vermells farcits carn pas9 pebrots vermells farcits carn pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/65/80/pebrots-vermells-farcits-carn-pas9.jpeg)
Tallarem la part d'adalt... i traurem totes les llavors i tota la carn blanca.
![pebrots vermells farcits carn pas10 pebrots vermells farcits carn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/66/22/pebrots-vermells-farcits-carn-pas10.jpeg)
Amb els pebrots preparats... ja podrem anar introduint (i premsant) la carn picada.
![pebrots vermells farcits carn pas11 pebrots vermells farcits carn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/66/94/pebrots-vermells-farcits-carn-pas11.jpeg)
Un cop repartida tota la carn, ens adonarem que (potser) no hem arribat fins dalt de tot.
![pebrots vermells farcits carn pas14 pebrots vermells farcits carn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/68/44/pebrots-vermells-farcits-carn-pas14.jpeg)
És tan fàcil com tallar la part sobrant del pebrot.
![pebrots vermells farcits carn pas15 pebrots vermells farcits carn pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/68/98/pebrots-vermells-farcits-carn-pas15.jpeg)
Els quatre.
![pebrots vermells farcits carn pas16 pebrots vermells farcits carn pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/69/43/pebrots-vermells-farcits-carn-pas16.jpeg)
Tirarem una mica més de canyella en pols per sobre...
![pebrots vermells farcits carn pas17 pebrots vermells farcits carn pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/69/85/pebrots-vermells-farcits-carn-pas17.jpeg)
... un polsim, vaja.
![pebrots vermells farcits carn pas18 pebrots vermells farcits carn pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/70/27/pebrots-vermells-farcits-carn-pas18.jpeg)
Cobrirem la carn amb una capa de pa ratllat.
![pebrots vermells farcits carn pas19 pebrots vermells farcits carn pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/70/69/pebrots-vermells-farcits-carn-pas19.jpeg)
... i cap al forn, a 180 graus durant uns 20 minuts.
![pebrots vermells farcits carn pas20 pebrots vermells farcits carn pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/71/11/pebrots-vermells-farcits-carn-pas20.jpeg)
El temps serà una mica relatiu, però us heu de fixar amb el pebrot... que sigui cuit.
![pebrots vermells farcits carn pas21 pebrots vermells farcits carn pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/71/53/pebrots-vermells-farcits-carn-pas21.jpeg)
Ja tindriem fet el nostre pebrot farcit de carn.
![pebrots vermells farcits carn pas22 pebrots vermells farcits carn pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/71/95/pebrots-vermells-farcits-carn-pas22.jpeg)
Ara l'acompanyarem amb una mica de puré de patata...
![pebrots vermells farcits carn pas23 pebrots vermells farcits carn pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/72/37/pebrots-vermells-farcits-carn-pas23.jpeg)
... més o menys fi...
![pebrots vermells farcits carn pas24 pebrots vermells farcits carn pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/72/79/pebrots-vermells-farcits-carn-pas24.jpeg)
... que barrejaré amb una mica de samfaina...
![pebrots vermells farcits carn pas25 pebrots vermells farcits carn pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/73/21/pebrots-vermells-farcits-carn-pas25.jpeg)
D'aquesta manera no queda tan fred com un puré tradicional i li aportem un sabor extra.
![pebrots vermells farcits carn pas26 pebrots vermells farcits carn pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/73/63/pebrots-vermells-farcits-carn-pas26.jpeg)
Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis rodó.
![pebrots vermells farcits carn pas27 pebrots vermells farcits carn pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/74/05/pebrots-vermells-farcits-carn-pas27.jpeg)
I l'omplim. Compte que està calentó.
![pebrots vermells farcits carn pas28 pebrots vermells farcits carn pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/74/47/pebrots-vermells-farcits-carn-pas28.jpeg)
Ja podem decorar el plat.
![pebrots vermells farcits carn pas29 pebrots vermells farcits carn pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/74/89/pebrots-vermells-farcits-carn-pas29.jpeg)
Hi col·loquem un pebrot enmig i decorem amb el puré.
![pebrots vermells farcits carn pas30 pebrots vermells farcits carn pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/75/31/pebrots-vermells-farcits-carn-pas30.jpeg)
Ja es pot servir. Jo l'he tirat una mica d'oli d'herbes (picantó) per sobre també.
![pebrots vermells farcits carn pas31 pebrots vermells farcits carn pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/75/73/pebrots-vermells-farcits-carn-pas31.jpeg)
Sembla una tonteria de plat, però està força bo i agrada molt als nens petits.
![pebrots vermells farcits carn pas32 pebrots vermells farcits carn pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/85/76/15/pebrots-vermells-farcits-carn-pas32.jpeg)
Que com és per dins?... així. Bon Profit!