Per fer aquesta recepta es tractaria de fer un caldo de peix on bullirem patates i peces grans de peix que servirem amb allioli... i ho aixafarem tot barrejat dins el plat. Amb el caldo sobrant, i com a segon plat, servirem uns fideus rossejats que es menjaran sense allioli.

Ingredients

1,5 kg. de cap-roig 

1 kg. de lluerna

1 llenguado

10 llagostins o gambes vermelles

6 escamarlans

1 kg. de patates per bullir

1 l. de brou de peix vermell

allioli

oli d'oliva

sal

  

Per fer la picada:  

6 grans d'all  

5 grans de pebre negre

30 gr. ametlles/avellanes

2 nyores

3 tomàquets de penjar

uns brins de safrà

Preparació
1.

El dia anterior vaig preparar un brou de peix vermell... que fa una oloreta que no veas. El buidarem dins una olla fonda.

2.

Gairebé 3 litres de brou, he posat. L'escalfarem poc a poc.

3.

Ara tirarem uns brins de safrà.

4.

Tallarem les patates a trossos però que tinguin un gruix maco.

5.

Mentre s'escalfa el brou, prepararem una picada.

6.

Utilitzarem dues nyores i tres tomàquets de penjar.

7.

Afegim unes boletes de pebre negre.

8.

Escaldem les nyores i el tomàquets.

9.

Pelem els alls.

10.

Els afegim a la picada.

11.

Pelem els tomàquets i les nyores...

12.

... ja sabeu, aneu traient la carn de la pell amb una cullera. La pell es llença.

13.

Uns brins de safrà i ho piquem bé.

14.

Si us canseu (com jo), ho podeu passar pel turmix.

15.

Ara netegem bé el peix...

16.

... quins lloms més guapos de lluerna, eh?

17.

Com que el caldo ja bull... afegirem les patates..

18.

Netegem les gambes i els escamarlans.

19.

Afegim també el peix...

20.

... la lluerna...

21.

... l'escòrpora...

22.

... la picada...

23.

... ho remenem amb compte...

24.

... i hi incorporem el marisc...

25.

Una remenada... ho salem...

26.

... i ho taparem... s'ha de coure uns 10 minuts...

27.

Un cop fet, ho servirem en una safata gran... tot barrejat...

28.

A taula muntarem el plat...

29.

Una mica de patata, de gambes, d'escamarlà, de peix... i sobretot, de caldo.

30.

I finalment, si us agrada clar, un parell de cullerades d'allioli claret.

31.

Avui, he decidit acompanyar-ho amb un albarinyo Granbazán.

32.

Excel·lent combinació, nanos.

33.

Aquest plat es menja així, aixafant tot el peix (lliure d'espines) amb la patata i l'allioli.

34.

Fuass... aquesta foto ho descriu perfectament.

35.

Finalment, amb el caldo/brou sobrant... farem els fideus rossejats de segon.

36.

Bon Profit!