El percebe és un crustaci. Fins aquí penso que hi arribem tots. Creix en roques batudes per les onades. Aquest curiós animal s'explota sobretot des de Galícia i Astúries, Cantàbria, País Basc, Portugal i França (especialment en Belle Isle), sent la costa gallega un dels millors llocs per a aquesta espècie, que constitueix un producte típic de la gastronomia.
500gr. percebes frescos
3 litres d'aigua
180-200gr. sal grossa
Variants:
- Es poden coure amb la mateixa aigua de mar
- La cocció és molt curta, entre 30 i 90 segons depenen de la mida que tinguin
- Es poden acompanyar de patates cuites en la mateixa aigua
- Hi podeu posar unes fulles de llorer a l'aigua
![percebes pas1 percebes pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/49/69/percebes-pas1.jpeg)
Els d'avui són d'una mida més aviat petita.
![percebes pas2 percebes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/49/96/percebes-pas2.jpeg)
Fan una olor a mar... terrible. Estrany animal, eh?
![percebes pas3 percebes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/50/23/percebes-pas3.jpeg)
Com us comentava, es poden coure amb aigua de mar. Altrament, farem servir sal grossa per salar l'aigua.
![percebes pas4 percebes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/50/50/percebes-pas4.jpeg)
S'hi posen entre 60-70gr. de sal grossa per litre d'aigua.
![percebes pas5 percebes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/50/77/percebes-pas5.jpeg)
Rentem una mica els percebes.
![percebes pas6 percebes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/51/04/percebes-pas6.jpeg)
Esperem a que bulli l'aigua.
![percebes pas7 percebes pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/51/31/percebes-pas7.jpeg)
En aquest moment, hi aboquem els percebes.
![percebes pas8 percebes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/51/58/percebes-pas8.jpeg)
I ara esperem a que arrenqui el bull de nou. Alguns diuen que després de resar un pare nostre... ja es poden treure.
![percebes pas9 percebes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/51/85/percebes-pas9.jpeg)
Si és petit es pot treure de seguida, amb 30 segons de cocció. Si és molt gros, espereu un minut i mig.
![percebes pas10 percebes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/52/12/percebes-pas10.jpeg)
I ja podem servir-los, ben calents. Ara és quan heu de retorçar-los la part superior per trencar el cos i extreure'n la carn, tot un plaer pels sibarites.
![percebes pas11 percebes pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/52/39/percebes-pas11.jpeg)
Bon profit!