El percebe és un crustaci. Fins aquí penso que hi arribem tots. Creix en roques batudes per les onades. Aquest curiós animal s'explota sobretot des de Galícia i Astúries, Cantàbria, País Basc, Portugal i França (especialment en Belle Isle), sent la costa gallega un dels millors llocs per a aquesta espècie, que constitueix un producte típic de la gastronomia.
500gr. percebes frescos
3 litres d'aigua
180-200gr. sal grossa
Variants:
- Es poden coure amb la mateixa aigua de mar
- La cocció és molt curta, entre 30 i 90 segons depenen de la mida que tinguin
- Es poden acompanyar de patates cuites en la mateixa aigua
- Hi podeu posar unes fulles de llorer a l'aigua
Els d'avui són d'una mida més aviat petita.
Fan una olor a mar... terrible. Estrany animal, eh?
Com us comentava, es poden coure amb aigua de mar. Altrament, farem servir sal grossa per salar l'aigua.
S'hi posen entre 60-70gr. de sal grossa per litre d'aigua.
Rentem una mica els percebes.
Esperem a que bulli l'aigua.
En aquest moment, hi aboquem els percebes.
I ara esperem a que arrenqui el bull de nou. Alguns diuen que després de resar un pare nostre... ja es poden treure.
Si és petit es pot treure de seguida, amb 30 segons de cocció. Si és molt gros, espereu un minut i mig.
I ja podem servir-los, ben calents. Ara és quan heu de retorçar-los la part superior per trencar el cos i extreure'n la carn, tot un plaer pels sibarites.
Bon profit!
- Percebes
- Sal