Són unes postres que tradicionalment es poden acompanyar d'una bola de gelat de nata o vainilla i, fins i tot, servir-les tèbies buscant el contrast de temperatures. Si concentreu correctament el vi amb el sucre, aquestes peres pràcticament no tindran gust de vi, a l'alcohol del vi, vull dir. Resulten unes postres dolces (i calòriques també) que agraden a grans i petits.
Que millor que endur-se a la boca un bon parell de peres ruixades amb vi! Som-hi!
8 peres de carn dura
1 l de vi negre
1 branca de canyella
150 g de sucre
1 tros de pell de Taronja
Variants:
Es pot fer amb prunes seques en comptes de peres.
Podeu afegir-hi aigua al vi.
La pell pot ser de llimona en comptes de taronja.
S'hi pot afegir clau d'espècia.
![peres al vi pas1 peres al vi pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/00/77/peres-al-vi-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![peres al vi pas2 peres al vi pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/01/04/peres-al-vi-pas2.jpeg)
He utilitzat aquestes peres.
![peres al vi pas3 peres al vi pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/01/70/peres-al-vi-pas3.jpeg)
El vi no cal que sigui un gran vi, però sí que ha de tenir una qualitat mínima.
![peres al vi pas4 peres al vi pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/01/97/peres-al-vi-pas4.jpeg)
Aboquem el vi dins l'olla o cassola on farem les peres.
![peres al vi pas5 peres al vi pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/02/39/peres-al-vi-pas5.jpeg)
A continuació hi afegirem el sucre.
![peres al vi pas6 peres al vi pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/02/81/peres-al-vi-pas6.jpeg)
Una branca de canyella.
![peres al vi pas7 peres al vi pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/03/14/peres-al-vi-pas7.jpeg)
I la pell d'una taronja. Procureu evitar al màxim la part blanca, ja que és amarga.
![peres al vi pas9 peres al vi pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/03/68/peres-al-vi-pas9.jpeg)
Mentrestant, peleu les peres.
![peres al vi pas10 peres al vi pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/03/95/peres-al-vi-pas10.jpeg)
Retirarem la part inferior de la pera.
![peres al vi pas11 peres al vi pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/04/22/peres-al-vi-pas11.jpeg)
Us ha de quedar neta.
![peres al vi pas12 peres al vi pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/04/49/peres-al-vi-pas12.jpeg)
També conservarem la branca superior per una qüestió d'estètica.
![peres al vi pas13 peres al vi pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/04/76/peres-al-vi-pas13.jpeg)
Incorporem les peres pelades al vi. No cal que quedin cobertes del tot pel vi, però sí almenys les 3/4 parts. Per tant, podeu afegir aigua si cal.
![peres al vi pas14 peres al vi pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/05/03/peres-al-vi-pas14.jpeg)
Ara és qüestió de fer bullir el vi amb les peres, el sucre, la branca de canyella i la pell de taronja.
![peres al vi pas16 peres al vi pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/05/57/peres-al-vi-pas16.jpeg)
Podeu tapar la cassola.
![peres al vi pas17 peres al vi pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/05/84/peres-al-vi-pas17.jpeg)
Doneu-li la volta de tant en tant. Ho deixarem coure lentament fins que les peres siguin toves.
![peres al vi pas19 peres al vi pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/06/38/peres-al-vi-pas19.jpeg)
Podeu comprovar si són cuites punxant amb qualsevol cosa la carn de la pera.
![peres al vi pas20 peres al vi pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/06/65/peres-al-vi-pas20.jpeg)
Si s'hi enfonsa fàcilment significarà que la pera ja és cuita.
![peres al vi pas21 peres al vi pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/06/92/peres-al-vi-pas21.jpeg)
Podeu reservar-les a dins del mateix recipient on les conservarem a la nevera.
![peres al vi pas23 peres al vi pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/07/58/peres-al-vi-pas23.jpeg)
... i la branca de canyella.
![peres al vi pas24 peres al vi pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/07/85/peres-al-vi-pas24.jpeg)
I deixem que el vi caramel·litzi.
![peres al vi pas25 peres al vi pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/08/12/peres-al-vi-pas25.jpeg)
A poc a poc, a foc lent. Uns 15 minuts més, segur. Ha de reduir a la meitat.
![peres al vi pas26 peres al vi pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/08/39/peres-al-vi-pas26.jpeg)
Torneu-hi a afegir les peres i deixeu-les refredar.
![peres al vi pas27 peres al vi pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/08/66/peres-al-vi-pas27.jpeg)
Ruixeu-les amb aquest almívar que ens ha quedat.
![peres al vi pas28 peres al vi pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/08/93/peres-al-vi-pas28.jpeg)
Les peres amb vi es poden servir fredes o tèbies.
![peres al vi pas29 peres al vi pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/09/20/peres-al-vi-pas29.jpeg)
I aquí les teniu.
![peres al vi pas30 peres al vi pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/09/47/peres-al-vi-pas30.jpeg)
La resta les podeu reservar a la nevera dins un tàper, us aguantaran força dies. Però també heu de tenir present que la pera deixa anar aigua i aquest almívar tan enganxós es convertirà en una salsa més liquada.
![peres al vi pas31 peres al vi pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/09/74/peres-al-vi-pas31.jpeg)
Quina pinta eh?
![peres al vi pas32 peres al vi pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/06/10/01/peres-al-vi-pas32.jpeg)
Bon profit!