Una recepta més que tradicional. Qui no ha menjat mai uns pèsols amb mandonguilles? Però feu les mandonguilles!... que les que venen al super no valen res i van inflades d'aigua ( i d'altres cosetes).
Els pèsols, segurament, hauran de ser congelats, ja que no se'n troben fora de temporada. La quantitat és per fer-ne unes 25-30 mandonguilles. Ja sabeu que sempre recomano cuinar una mica més i tenir per congelar. Un recurs culinari que agrada a grans i petits.
250gr. carn de porc picada
350gr. carn de vedella picada
400gr. pèsols bullits
4 o 5 tomàquets ratllats
2 cebes trinxades
1 ou
4 alls
molla de pa de pagès
julivert
llet
sal
pebre
oli d'oliva
aigua
Variants:
- Podeu afegir un polsim de canyella a la massa de les mandonguilles
- Podeu utilitzar brou de pollastre en lloc d'aigua
- Es poden acompanyar amb carxofes, patates, mongetes bullides o arròs blanc
- Per lligar la salsa podeu afegir unes cullerades de tomàquet fregit o una cullerada de farina disolta en aigua
Primer de tot prepararem les mandonguilles.
Li traurem la molla a unes 3 o 4 llesques de pa de pagès.
Afegiu-hi un bon raig de llet...
Ara ja podem incorporar la carn picada, sal, all, julivert i els ous.
Barrejar tot junt. fins aconseguir una massa uniforme.
Ara ja és qüestió d'anar fent pilotilles... i enfarinar-les.
Prepareu una paella amb abundant oli calent... i fregiu-les.
... per totes dues bandes.
Mentre, ja podem posar els pèsols a bullir.
Reserveu les mandonguilles fregides.
Trinxeu una ceba.
Podeu colar l'oli de fregir les mandonguilles i utilitzar-lo per acabar el plat.
Netegeu bé els tomàquets, que poden tenir insecticides encara.
Ratlleu els tomàquets.
Un cop cuits els pèsols, reserveu-los. Ara feu un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet amb un gotet d'aigua i deixeu-lo fer "xup-xup" a foc lent durant 15-20 minuts. A mi m'agrada fer el sofregit de tomàquet en una paella.
Vigileu no falti aigua i rectifiqueu de sal. Ara ho ajuntarem tot en una cassola.
Ajunteu els pèsols i les mandonguilles amb la salseta de tomàquet. Ara és qüestió d'escalfar-ho tot plegat uns 5 minutets i ja està.
Ja tenim les mandonguilles i pèsols que tant agraden a la meva filla.
I ara us donaré un consell per acompanyar aquest plat amb un bastonet cruixent de brick.
Enrotlleu un parell o tres de fulles brick sobre sí mateixes.
Doneu-li una certa pressió mentre les enrotlleu per què quedin fermes.
Enforneu-la a 190 graus durant uns 10-12 minuts fins que quedi daurada.
I aquí teniu el plat muntat.
Us agrada o qué?... ja sé que no soc cap "autor", però penso que presentar i muntar amb gràcia un plat té molta importància.
Ummmm...
El bastonet està cruixent i va de meravella per sucar el plat.
Bon Profit!