Una recepta més que tradicional. Qui no ha menjat mai uns pèsols amb mandonguilles? Però feu les mandonguilles!... que les que venen al super no valen res i van inflades d'aigua ( i d'altres cosetes).

Els pèsols, segurament, hauran de ser congelats, ja que no se'n troben fora de temporada. La quantitat és per fer-ne unes 25-30 mandonguilles. Ja sabeu que sempre recomano cuinar una mica més i tenir per congelar. Un recurs culinari que agrada a grans i petits.

Ingredients

250gr. carn de porc picada

350gr. carn de vedella picada

400gr. pèsols bullits

4 o 5 tomàquets ratllats

2 cebes trinxades

1 ou

4 alls

molla de pa de pagès

julivert

llet

sal

pebre

oli d'oliva

aigua

 

Variants:

- Podeu afegir un polsim de canyella a la massa de les mandonguilles

- Podeu utilitzar brou de pollastre en lloc d'aigua

- Es poden acompanyar amb carxofes, patates, mongetes bullides o arròs blanc

- Per lligar la salsa podeu afegir unes cullerades de tomàquet fregit o una cullerada de farina disolta en aigua

Preparació
1.

Primer de tot prepararem les mandonguilles.

2.

Li traurem la molla a unes 3 o 4 llesques de pa de pagès.

3.

Afegiu-hi un bon raig de llet...

4.

Ara ja podem incorporar la carn picada, sal, all, julivert i els ous.

5.

Barrejar tot junt. fins aconseguir una massa uniforme.

6.

Ara ja és qüestió d'anar fent pilotilles... i enfarinar-les.

7.

Prepareu una paella amb abundant oli calent... i fregiu-les.

8.

... per totes dues bandes.

9.

Mentre, ja podem posar els pèsols a bullir. 

10.

Reserveu les mandonguilles fregides.

11.

Trinxeu una ceba.

12.

Podeu colar l'oli de fregir les mandonguilles i utilitzar-lo per acabar el plat.

13.

Netegeu bé els tomàquets, que poden tenir insecticides encara.

14.

Ratlleu els tomàquets.

15.

Un cop cuits els pèsols, reserveu-los. Ara feu un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet amb un gotet d'aigua i deixeu-lo fer "xup-xup" a foc lent durant 15-20 minuts. A mi m'agrada fer el sofregit de tomàquet en una paella.

16.

Vigileu no falti aigua i rectifiqueu de sal. Ara ho ajuntarem tot en una cassola.

17.

Ajunteu els pèsols i les mandonguilles amb la salseta de tomàquet. Ara és qüestió d'escalfar-ho tot plegat uns 5 minutets i ja està.

18.

Ja tenim les mandonguilles i pèsols que tant agraden a la meva filla.

19.

I ara us donaré un consell per acompanyar aquest plat amb un bastonet cruixent de brick.

20.

Enrotlleu un parell o tres de fulles brick sobre sí mateixes.

21.

Doneu-li una certa pressió mentre les enrotlleu per què quedin fermes.

22.

Enforneu-la a 190 graus durant uns 10-12 minuts fins que quedi daurada.

23.

I aquí teniu el plat muntat.

24.

Us agrada o qué?... ja sé que no soc cap "autor", però penso que presentar i muntar amb gràcia un plat té molta importància.

25.

Ummmm...

26.

El bastonet està cruixent i va de meravella per sucar el plat.

27.

Bon Profit!