Us porto una recepta amb bolets que no té cap misteri. Ara que som en temporada de bolets, he comprat uns quants rossinyols, que és un bolet excel·lent de gust i molt aromàtic.

Els rossinyols tenen la particularitat de no corcar-se mai i es poden collir molts dies després del seu naixement. En fer-se vell, negreja a les puntes del capell i el groc es torna amarronat. Hi ha dos bolets que s'assemblen al rossinyol amb una coloració similar. Són, per una banda, el fals rossinyol, que és comestible, i, per l'altra, la gírgola d'olivera, que és tòxica. En definitiva, una recepta molt fàcil de fer, sanota i saludable. Proveu-la i ja em direu.

Ingredients

300gr. pèsols bullits

50gr. pernil ibèric a daus o encenalls

100gr. rossinyols frescos

1 tomàquet madur 

oli d'oliva

crema balsàmica de vinagre de Mòdena

1 all laminat

sal

 

Variants:

Podeu utilitzar camagrocs frescos enlloc de rossinyols

Preparació
1.

Primer de tot preparem els bolets. Avui estaven una mica tocadets, n'he comprat de millors, tot s'ha de dir.

2.

Però els netejarem amb cura.

3.

Ja veieu que encara que estiguin una mica boteruts... no trobareu mai "habitants".

4.

També prepararem una mica de pernil ibèric.

5.

Preparem una paella amb oli i l'escalfem. Hi tirarem un all laminat per donar gust a l'oli...

6.

... i de seguida incorporem els bolets. Els saltarem amb un polsim de sal.

7.

Que agafin una mica de coloret, però que no es facin massa tampoc.

8.

Feu una mica d'espai al mig... i incorporeu el pernil... que deixi anar tot el greix.

9.

Tallem un tomàquet de penjar (o de sucar) a trossos... i també l'incorporem.

10.

No volem fer massa els ingredients, ni tampoc el tomàquet. La idea és conservar al màxim el gust dels productes frescos.

11.

Hi afegim els pèsols... i ho saltem tot plegat durant uns 3 minuts.

12.

Ho emplatarem amb una mica de gràcia.

13.

Utilitzaré una crema balsàmica de vinagre de Módena que he comprat.

14.

Què us sembla?

15.
16.

Sembla mentida però la presentació fa molt.

17.

Fa tant que per un mateix plat et poden demanar el doble o el triple de preu real. Fa bona pinta, no?... a mi m'ha agradat molt... i ha conservat molt de l'aroma del bolet, que és el que buscava.

18.

També el podeu presentar amb més quantitat de crema balsàmica.

19.

... això de les presentacions, va a gustos. Bon profit!