Aquest és un plat que està molt més bo del que aparenta, que tampoc està malament, no. La combinació del gustet fort del xai amb el pèsol (fresc), sembla una tonteria, però està molt ben trobada i resulta excel.lent al paladar. Us recomano no deixar de fer aquest guisadet durant l'època de pèsols frescos (a principis d'hivern).
800gr. de pèsols frescos
400gr de coll de xai tallat a daus
2 o 3 tomàquets ratllats
2 alls
1 ceba
1 porro
1/2 rama d'api
brou de pollastre o aigua
1/2 got vi blanc
oli d'oliva
2 alls
pebre negre
sal
Preparem tots els ingredients.
Els pesolets... què bons... es poden menjar en cru i tot.
La resta de verduretes.
Netegem el xai una mica... el salem i l'empebrem.
En una cassola amb un bon xorro d'oli... daurem la carn.
Per totes dues bandes, clar.
A continuació... afegim la verdura picadeta...
... i deixem que es faci una mica tot plegat. Una mena de sofregit.
Un cop la verdura sigui daurada... afegirem el vi blanc... i ho deixarem reduïr 5-10 minuts.
A continuació afegirem el tomàquet ratllat. El deixarem fer també uns 10 minutets a foc baix.
Seguidament, incorporem els pèsols.
Afegirem suficient aigua o brou de pollastre per cobrir-ho tot plegat.
Ho salem una mica i ho deixarem coure uns 35-40 minuts. Fins que la carn estigui tova.
En els últims 5 minuts afegirem una mica de julivert picat i rectificarem de sal si cal.
Després de reposar uns minutets... ja podem emplatar.
Ummmm... quina flaire que fa.
Un guisadet d'aquells de cullera.
Bon Profit!