Aquest és un plat que està molt més bo del que aparenta, que tampoc està malament, no. La combinació del gustet fort del xai amb el pèsol (fresc), sembla una tonteria, però està molt ben trobada i resulta excel.lent al paladar. Us recomano no deixar de fer aquest guisadet durant l'època de pèsols frescos (a principis d'hivern).

Ingredients

800gr. de pèsols frescos 

400gr de coll de xai tallat a daus

2 o 3 tomàquets ratllats

2 alls

1 ceba   

1 porro  

1/2 rama d'api

brou de pollastre o aigua

1/2 got vi blanc

oli d'oliva

2 alls

pebre negre  

sal

Preparació
1.
pesols xai pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pesols xai pas2

Els pesolets... què bons... es poden menjar en cru i tot.

3.
pesols xai pas3

La resta de verduretes.

4.
pesols xai pas4

Netegem el xai una mica... el salem i l'empebrem.

5.
pesols xai pas5

En una cassola amb un bon xorro d'oli... daurem la carn.

6.
pesols xai pas6

Per totes dues bandes, clar.

7.
pesols xai pas7

A continuació... afegim la verdura picadeta...

8.
pesols xai pas8

... i deixem que es faci una mica tot plegat. Una mena de sofregit.

9.
pesols xai pas9

Un cop la verdura sigui daurada... afegirem el vi blanc... i ho deixarem reduïr 5-10 minuts.

10.
pesols xai pas10

A continuació afegirem el tomàquet ratllat. El deixarem fer també uns 10 minutets a foc baix.

11.
pesols xai pas11

Seguidament, incorporem els pèsols.

12.
pesols xai pas12

Afegirem suficient aigua o brou de pollastre per cobrir-ho tot plegat.

13.
pesols xai pas13

Ho salem una mica i ho deixarem coure uns 35-40 minuts. Fins que la carn estigui tova.

14.
pesols xai pas14

En els últims 5 minuts afegirem una mica de julivert picat i rectificarem de sal si cal.

15.
pesols xai pas15

Després de reposar uns minutets... ja podem emplatar.

16.
pesols xai pas16

Ummmm... quina flaire que fa.

17.
pesols xai pas17

Un guisadet d'aquells de cullera.

18.
pesols xai pas18

Bon Profit!