Ja hi tornem a ser amb els peus de porc... i és que és un producte que permet moltes elaboracions... totes elles interessants. Espero que us agradi.
2 peus de porc bullits (4 meitats)
12 gambes vermelles fresques
1 ceba picada
3 tomàquets madurs
1/2 got de Moscatell
2 gots d'aigua
sal
Per la picada:
1 grapat d'ametlles torrades
2 llesques de pa fregit
2 grans d'all
1 trosset de xocolata a la pedra
Variants:
- Es pot fer amb escamarlans en comptes de gambes.
- Hi podeu afegir brou de coure els peus
Preparem tots els ingredients. Partirem que ja tenim els peus bullits.
Renteu bé els tomàquets madurs.
La gamba si és vermella i fresca molta millor.
El moscatell.
I la xocolata a la pedra que no falti, clar. Si no en teniu podeu fer servir xocolata negre.
Primer de tot haurem de fregir un parell o tres de llesquetes de pa per fer la picada.
Ara barrejarem un grapat d'ametlles torrades i pelades amb el pa i la xocolata.
L'escalfor del pa farà que la xocolata es desfaci.
Poc a poc i amb paciència... heu d'anar triturant tots els ingredients.
Picarem la ceba en "brunoise".
Ara, en una cassola amb abundant oli d'oliva, fregirem les nostres gambetes.
Mentre, podem anar ratllant els tomàquets.
En el mateix oli, que ara ja està aromatitzat de gamba, sofregirem la ceba.
El tomàquet ja està a punt.
I seguim amb la picada. Com veieu, hem d'anar fent varies coses alhora. Us heu d'acostumar a treballar així.
Incorporem el tomàquet quan la ceba comenci a canviar de color.
5 minutets després de tenir el sofregit a foc mitjà... i de coure el tomàquet, afegirem una cullerada de farina.
Ho remenarem bé per desfer-la.
Ara el moscatell.
Mig got.
I dos gots grans d'aigua (o 3).
Ho salem una mica...
... ho tapem i ho deixarem uns 10 minutets... fins evaporar tot l'alcohol.
De tant en tant ho remeneu, perquè al portar farina se us pot enganxar. Si cal, afegir més aigua i rectificar de sal.
És el moment d'incorporar els peus....
... les gambes reservades...
... i la picadeta de xocolata...
Ho remenem tot una mica...
... que es desfaci bé la picada...
... i deixarem que faci xup-xup uns 5-8 minutets més.
Proveu sempre com està de sal el menjar. És vital fer-ho, eh?
I res, ja ho podem servir.
Quina oloreta!
No us oblideu de sucar pa... perquè la salsa és captivadora.
Bon Profit!