Ja hi tornem a ser amb els peus de porc... i és que és un producte que permet moltes elaboracions... totes elles interessants. Espero que us agradi.

Ingredients

2 peus de porc bullits (4 meitats)

12 gambes vermelles fresques

1 ceba picada  

3 tomàquets madurs  

1/2 got de Moscatell

2 gots d'aigua  

sal  

  

Per la picada:  

1 grapat d'ametlles torrades  

2 llesques de pa fregit  

2 grans d'all

1 trosset de xocolata a la pedra  

  

Variants:

- Es pot fer amb escamarlans en comptes de gambes.

- Hi podeu afegir brou de coure els peus

Preparació
1.
peus porc gambes pas1

Preparem tots els ingredients. Partirem que ja tenim els peus bullits. 

2.
peus porc gambes pas2

Renteu bé els tomàquets madurs.

3.
peus porc gambes pas3

La gamba si és vermella i fresca molta millor.

4.
peus porc gambes pas4

El moscatell.

5.
peus porc gambes pas5

I la xocolata a la pedra que no falti, clar. Si no en teniu podeu fer servir xocolata negre.

6.
peus porc gambes pas6

Primer de tot haurem de fregir un parell o tres de llesquetes de pa per fer la picada.

7.
peus porc gambes pas7

Ara barrejarem un grapat d'ametlles torrades i pelades amb el pa i la xocolata.

8.
peus porc gambes pas8

L'escalfor del pa farà que la xocolata es desfaci.

9.
peus porc gambes pas9

Poc a poc i amb paciència... heu d'anar triturant tots els ingredients.

10.
peus porc gambes pas10

Picarem la ceba en "brunoise".

11.
peus porc gambes pas11

Ara, en una cassola amb abundant oli d'oliva, fregirem les nostres gambetes.

12.
peus porc gambes pas12

Mentre, podem anar ratllant els tomàquets.

  

13.
peus porc gambes pas13
14.
peus porc gambes pas14

En el mateix oli, que ara ja està aromatitzat de gamba, sofregirem la ceba.

15.
peus porc gambes pas15

El tomàquet ja està a punt.

16.
peus porc gambes pas16

I seguim amb la picada. Com veieu, hem d'anar fent varies coses alhora. Us heu d'acostumar a treballar així.

17.
peus porc gambes pas17

Incorporem el tomàquet quan la ceba comenci a canviar de color.

18.
peus porc gambes pas18

5 minutets després de tenir el sofregit a foc mitjà... i de coure el tomàquet, afegirem una cullerada de farina.

19.
peus porc gambes pas19

Ho remenarem bé per desfer-la.

20.
peus porc gambes pas20

Ara el moscatell.

21.
peus porc gambes pas21

Mig got.

22.
peus porc gambes pas22

I dos gots grans d'aigua (o 3).

23.
peus porc gambes pas23

Ho salem una mica...

24.
peus porc gambes pas24

... ho tapem i ho deixarem uns 10 minutets... fins evaporar tot l'alcohol.

25.
peus porc gambes pas25

De tant en tant ho remeneu, perquè al portar farina se us pot enganxar. Si cal, afegir més aigua i rectificar de sal.

26.
peus porc gambes pas26

És el moment d'incorporar els peus....

27.
peus porc gambes pas27

... les gambes reservades...

28.
peus porc gambes pas28

... i la picadeta de xocolata...

29.
peus porc gambes pas29

Ho remenem tot una mica...

30.
peus porc gambes pas30

... que es desfaci bé la picada...

31.
peus porc gambes pas31

... i deixarem que faci xup-xup uns 5-8 minutets més.

32.
peus porc gambes pas32

Proveu sempre com està de sal el menjar. És vital fer-ho, eh? 

33.
peus porc gambes pas33

I res, ja ho podem servir.

34.
peus porc gambes pas34

Quina oloreta!

35.
peus porc gambes pas35

No us oblideu de sucar pa... perquè la salsa és captivadora.

36.
peus porc gambes pas36

Bon Profit!