Ja hi tornem a ser amb els peus de porc... i és que és un producte que permet moltes elaboracions... totes elles interessants. Espero que us agradi.
2 peus de porc bullits (4 meitats)
12 gambes vermelles fresques
1 ceba picada
3 tomàquets madurs
1/2 got de Moscatell
2 gots d'aigua
sal
Per la picada:
1 grapat d'ametlles torrades
2 llesques de pa fregit
2 grans d'all
1 trosset de xocolata a la pedra
Variants:
- Es pot fer amb escamarlans en comptes de gambes.
- Hi podeu afegir brou de coure els peus
![peus porc gambes pas1 peus porc gambes pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/67/12/peus-porc-gambes-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients. Partirem que ja tenim els peus bullits.
![peus porc gambes pas2 peus porc gambes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/67/54/peus-porc-gambes-pas2.jpeg)
Renteu bé els tomàquets madurs.
![peus porc gambes pas3 peus porc gambes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/68/38/peus-porc-gambes-pas3.jpeg)
La gamba si és vermella i fresca molta millor.
![peus porc gambes pas4 peus porc gambes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/68/80/peus-porc-gambes-pas4.jpeg)
El moscatell.
![peus porc gambes pas5 peus porc gambes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/69/22/peus-porc-gambes-pas5.jpeg)
I la xocolata a la pedra que no falti, clar. Si no en teniu podeu fer servir xocolata negre.
![peus porc gambes pas6 peus porc gambes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/69/64/peus-porc-gambes-pas6.jpeg)
Primer de tot haurem de fregir un parell o tres de llesquetes de pa per fer la picada.
![peus porc gambes pas7 peus porc gambes pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/70/45/peus-porc-gambes-pas7.jpeg)
Ara barrejarem un grapat d'ametlles torrades i pelades amb el pa i la xocolata.
![peus porc gambes pas8 peus porc gambes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/70/87/peus-porc-gambes-pas8.jpeg)
L'escalfor del pa farà que la xocolata es desfaci.
![peus porc gambes pas9 peus porc gambes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/71/29/peus-porc-gambes-pas9.jpeg)
Poc a poc i amb paciència... heu d'anar triturant tots els ingredients.
![peus porc gambes pas10 peus porc gambes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/71/71/peus-porc-gambes-pas10.jpeg)
Picarem la ceba en "brunoise".
![peus porc gambes pas11 peus porc gambes pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/72/13/peus-porc-gambes-pas11.jpeg)
Ara, en una cassola amb abundant oli d'oliva, fregirem les nostres gambetes.
![peus porc gambes pas12 peus porc gambes pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/72/55/peus-porc-gambes-pas12.jpeg)
Mentre, podem anar ratllant els tomàquets.
![peus porc gambes pas13 peus porc gambes pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/72/97/peus-porc-gambes-pas13.jpeg)
![peus porc gambes pas14 peus porc gambes pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/73/39/peus-porc-gambes-pas14.jpeg)
En el mateix oli, que ara ja està aromatitzat de gamba, sofregirem la ceba.
![peus porc gambes pas15 peus porc gambes pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/73/81/peus-porc-gambes-pas15.jpeg)
El tomàquet ja està a punt.
![peus porc gambes pas16 peus porc gambes pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/74/23/peus-porc-gambes-pas16.jpeg)
I seguim amb la picada. Com veieu, hem d'anar fent varies coses alhora. Us heu d'acostumar a treballar així.
![peus porc gambes pas17 peus porc gambes pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/74/65/peus-porc-gambes-pas17.jpeg)
Incorporem el tomàquet quan la ceba comenci a canviar de color.
![peus porc gambes pas18 peus porc gambes pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/75/07/peus-porc-gambes-pas18.jpeg)
5 minutets després de tenir el sofregit a foc mitjà... i de coure el tomàquet, afegirem una cullerada de farina.
![peus porc gambes pas19 peus porc gambes pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/75/49/peus-porc-gambes-pas19.jpeg)
Ho remenarem bé per desfer-la.
![peus porc gambes pas20 peus porc gambes pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/75/91/peus-porc-gambes-pas20.jpeg)
Ara el moscatell.
![peus porc gambes pas21 peus porc gambes pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/76/33/peus-porc-gambes-pas21.jpeg)
Mig got.
![peus porc gambes pas22 peus porc gambes pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/76/75/peus-porc-gambes-pas22.jpeg)
I dos gots grans d'aigua (o 3).
![peus porc gambes pas23 peus porc gambes pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/77/17/peus-porc-gambes-pas23.jpeg)
Ho salem una mica...
![peus porc gambes pas24 peus porc gambes pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/77/59/peus-porc-gambes-pas24.jpeg)
... ho tapem i ho deixarem uns 10 minutets... fins evaporar tot l'alcohol.
![peus porc gambes pas25 peus porc gambes pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/78/01/peus-porc-gambes-pas25.jpeg)
De tant en tant ho remeneu, perquè al portar farina se us pot enganxar. Si cal, afegir més aigua i rectificar de sal.
![peus porc gambes pas26 peus porc gambes pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/78/43/peus-porc-gambes-pas26.jpeg)
És el moment d'incorporar els peus....
![peus porc gambes pas27 peus porc gambes pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/78/85/peus-porc-gambes-pas27.jpeg)
... les gambes reservades...
![peus porc gambes pas28 peus porc gambes pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/79/27/peus-porc-gambes-pas28.jpeg)
... i la picadeta de xocolata...
![peus porc gambes pas29 peus porc gambes pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/79/69/peus-porc-gambes-pas29.jpeg)
Ho remenem tot una mica...
![peus porc gambes pas30 peus porc gambes pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/80/11/peus-porc-gambes-pas30.jpeg)
... que es desfaci bé la picada...
![peus porc gambes pas31 peus porc gambes pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/80/53/peus-porc-gambes-pas31.jpeg)
... i deixarem que faci xup-xup uns 5-8 minutets més.
![peus porc gambes pas32 peus porc gambes pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/80/95/peus-porc-gambes-pas32.jpeg)
Proveu sempre com està de sal el menjar. És vital fer-ho, eh?
![peus porc gambes pas33 peus porc gambes pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/81/37/peus-porc-gambes-pas33.jpeg)
I res, ja ho podem servir.
![peus porc gambes pas34 peus porc gambes pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/81/79/peus-porc-gambes-pas34.jpeg)
Quina oloreta!
![peus porc gambes pas35 peus porc gambes pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/82/21/peus-porc-gambes-pas35.jpeg)
No us oblideu de sucar pa... perquè la salsa és captivadora.
![peus porc gambes pas36 peus porc gambes pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/82/63/peus-porc-gambes-pas36.jpeg)
Bon Profit!