Avui us porto una recepta d'aquelles que fa "Diumenge". Un plat que no necesita gaire presentacions, doncs entra per la vista.
Ingredients senzills, ben combinats, i tindreu un dinar de luxe.
Som-hi!
4 picantons nets (1 per persona)
8 patates de mida petita
4-6 moniatos de mida petita
1 cabeza d'alls
300g de prunes sense pinyol
300g d'orellanes
200g de bacó tallat a trossets
1 llimona a rodanxes
2 branques de romaní fresc
1/2 copa de mistela
1/2 copa de brandi
unes fulles de llorer
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal
Variants:
- Podeu omitir els moniatos si no es temporada
- Podeu afegir ou dur al farciment
![IMG 5051 IMG 5051](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/58/78/img-5051.jpeg)
Primer de tot, poseu en remull les orellanes i les prunes. Almenys 30minuts.
![IMG 5048 IMG 5048](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/59/20/img-5048.jpeg)
Jo he utilitzat patates "baby" de mida petita. Ben netes i amb pell.
![IMG 5047 IMG 5047](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/59/50/img-5047.jpeg)
També he trobat moniatos "baby", però els pelarem i els afegirem a mitja cocció.
![IMG 5055 IMG 5055](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/60/04/img-5055.jpeg)
Prepareu una safata de forn amb els picantons.
![IMG 5067 IMG 5067](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/60/46/img-5067.jpeg)
En una paella, poseu a daurar el bacó amb uns grans d'all.
![IMG 5075 IMG 5075](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/60/88/img-5075.jpeg)
Aprofiteu per posar oli, salar i empebrar els picantons.
![IMG 5078 IMG 5078](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/61/21/img-5078.jpeg)
Escorreu les prunes i les orelles i afegiu-les al saltat. Quan les orelles agafin color, ja tindreu el farciment del pollastre.
![IMG 5089 IMG 5089](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/61/72/img-5089.jpeg)
Ompliu els picantons amb aquesta barreja.
![IMG 5093 IMG 5093](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/62/14/img-5093.jpeg)
Amb una mica d'habilitat, segelleu-los bé. Jo he utilitzat una punxa de fusta creuat.
![IMG 5096 IMG 5096](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/62/56/img-5096.jpeg)
També us recomano ligar les cuixes per garantir una bona presència al plat. Ho heu de fer amb fil alimentari.
![IMG 5102 IMG 5102](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/62/98/img-5102.jpeg)
Prepareu tots els picantons.
![IMG 5111 IMG 5111](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/63/40/img-5111.jpeg)
Afegiu a la safata unes fulles de romaní fresc.
![IMG 5113 IMG 5113](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/63/67/img-5113.jpeg)
I també unes fulles de llorer.
![IMG 5120 IMG 5120](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/64/24/img-5120.jpeg)
Afegiu-hi el brandi.
![IMG 5122 IMG 5122](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/64/66/img-5122.jpeg)
I també la mistela o moscatell. Qualsevol vi dolç servirà.
![IMG 5129 IMG 5129](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/65/05/img-5129.jpeg)
I finalment, unes rodanxes de llimona estratègicament repartides. Ara ja podeu posar la safata al forn, a uns 190 graus durant uns 45 minuts.
![IMG 5134 IMG 5134](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/65/50/img-5134.jpeg)
Al mateix temps, peleu i salteu una mica els moniatos.
![IMG 5136 IMG 5136](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/65/86/img-5136.jpeg)
Quan la patata estigui cuita, afegiu-hi els moniatos saltats. Si poseu els moniatos des de un principi se us desfaràn, ja que no aguanten la mateixa cocció de la patata.
![IMG 5141 IMG 5141](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/66/34/img-5141.jpeg)
I ara, deixeu-ho uns 10-15 minuts més, fins que els picantons, la patata i el moniato siguin ben cuits. Regueu-ho tot amb el propi suquet i rectifiqueu de sal.
![IMG 5157 IMG 5157](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/66/76/img-5157.jpeg)
Us recomano deixar reposar aquest plat unes hores i després escalfar-ho i al plat.
![IMG 5172 IMG 5172](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/54/67/18/img-5172.jpeg)
Bon profit!