Avui us porto una recepta d'aquelles que fa "Diumenge". Un plat que no necesita gaire presentacions, doncs entra per la vista.

Ingredients senzills, ben combinats, i tindreu un dinar de luxe.

Som-hi! 

Ingredients

4 picantons nets (1 per persona)

8 patates de mida petita

4-6 moniatos de mida petita 

1 cabeza d'alls

300g de prunes sense pinyol

300g d'orellanes

200g de bacó tallat a trossets

1 llimona a rodanxes

2 branques de romaní fresc 

1/2 copa de mistela

1/2 copa de brandi

unes fulles de llorer

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

Variants:

- Podeu omitir els moniatos si no es temporada

- Podeu afegir ou dur al farciment

Preparació
1.
IMG 5051

Primer de tot, poseu en remull les orellanes i les prunes. Almenys 30minuts.

2.
IMG 5048

Jo he utilitzat patates "baby" de mida petita. Ben netes i amb pell.

3.
IMG 5047

També he trobat moniatos "baby", però els pelarem i els afegirem a mitja cocció.

4.
IMG 5055

Prepareu una safata de forn amb els picantons.

5.
IMG 5067

En una paella, poseu a daurar el bacó amb uns grans d'all.

6.
IMG 5075

Aprofiteu per posar oli, salar i empebrar els picantons.

7.
IMG 5078

Escorreu les prunes i les orelles i afegiu-les al saltat. Quan les orelles agafin color, ja tindreu el farciment del pollastre.

8.
IMG 5089

Ompliu els picantons amb aquesta barreja.

9.
IMG 5093

Amb una mica d'habilitat, segelleu-los bé. Jo he utilitzat una punxa de fusta creuat.

10.
IMG 5096

També us recomano ligar les cuixes per garantir una bona presència al plat. Ho heu de fer amb fil alimentari.

11.
IMG 5102

Prepareu tots els picantons.

12.
IMG 5111

Afegiu a la safata unes fulles de romaní fresc.

13.
IMG 5113

I també unes fulles de llorer. 

14.
IMG 5120

Afegiu-hi el brandi.

15.
IMG 5122

I també la mistela o moscatell. Qualsevol vi dolç servirà.

16.
IMG 5129

I finalment, unes rodanxes de llimona estratègicament repartides. Ara ja podeu posar la safata al forn, a uns 190 graus durant uns 45 minuts.

17.
IMG 5134

Al mateix temps, peleu i salteu una mica els moniatos. 

18.
IMG 5136

Quan la patata estigui cuita, afegiu-hi els moniatos saltats. Si poseu els moniatos des de un principi se us desfaràn, ja que no aguanten la mateixa cocció de la patata. 

19.
IMG 5141

I ara, deixeu-ho uns 10-15 minuts més, fins que els picantons, la patata i el moniato siguin ben cuits. Regueu-ho tot amb el propi suquet i rectifiqueu de sal.

20.
IMG 5157

Us recomano deixar reposar aquest plat unes hores i després escalfar-ho i al plat.

21.
IMG 5172

Bon profit!