Avui us porto una recepta d'aquelles que fa "Diumenge". Un plat que no necesita gaire presentacions, doncs entra per la vista.
Ingredients senzills, ben combinats, i tindreu un dinar de luxe.
Som-hi!
4 picantons nets (1 per persona)
8 patates de mida petita
4-6 moniatos de mida petita
1 cabeza d'alls
300g de prunes sense pinyol
300g d'orellanes
200g de bacó tallat a trossets
1 llimona a rodanxes
2 branques de romaní fresc
1/2 copa de mistela
1/2 copa de brandi
unes fulles de llorer
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal
Variants:
- Podeu omitir els moniatos si no es temporada
- Podeu afegir ou dur al farciment
Primer de tot, poseu en remull les orellanes i les prunes. Almenys 30minuts.
Jo he utilitzat patates "baby" de mida petita. Ben netes i amb pell.
També he trobat moniatos "baby", però els pelarem i els afegirem a mitja cocció.
Prepareu una safata de forn amb els picantons.
En una paella, poseu a daurar el bacó amb uns grans d'all.
Aprofiteu per posar oli, salar i empebrar els picantons.
Escorreu les prunes i les orelles i afegiu-les al saltat. Quan les orelles agafin color, ja tindreu el farciment del pollastre.
Ompliu els picantons amb aquesta barreja.
Amb una mica d'habilitat, segelleu-los bé. Jo he utilitzat una punxa de fusta creuat.
També us recomano ligar les cuixes per garantir una bona presència al plat. Ho heu de fer amb fil alimentari.
Prepareu tots els picantons.
Afegiu a la safata unes fulles de romaní fresc.
I també unes fulles de llorer.
Afegiu-hi el brandi.
I també la mistela o moscatell. Qualsevol vi dolç servirà.
I finalment, unes rodanxes de llimona estratègicament repartides. Ara ja podeu posar la safata al forn, a uns 190 graus durant uns 45 minuts.
Al mateix temps, peleu i salteu una mica els moniatos.
Quan la patata estigui cuita, afegiu-hi els moniatos saltats. Si poseu els moniatos des de un principi se us desfaràn, ja que no aguanten la mateixa cocció de la patata.
I ara, deixeu-ho uns 10-15 minuts més, fins que els picantons, la patata i el moniato siguin ben cuits. Regueu-ho tot amb el propi suquet i rectifiqueu de sal.
Us recomano deixar reposar aquest plat unes hores i després escalfar-ho i al plat.
Bon profit!