Una recepta senzilla de fer i preparar, que només requereix un cop d'ull de tant en tant. D'altra banda, és un plat molt agraït, ja que la presentació visual d'un picantó per a cada comensal atorga a l'àpat un caràcter ostentós, d'alta suculència, propi d'un entorn medieval. No resteu importància a la cocció de les patates i el tomàquet, i que siguin uns dignes acompanyants. Sucar pa al tomàquet al suquet del plat serà un plaer que només estarà a l'altura d'un tros d'aquest saborós pollastre punxat amb una tendra patata.

Ingredients

6 picantons nets i preparats per al forn

1 quilo de patata

2 llimones

2 cebes

1 cabeça d'alls

12 tomàquets de penjar

1 got de vi blanc

fulles de llorer

una mica d'orenga

una mica de pebre vermell

2 branques de romaní fresc

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

Variants:

Podeu afegir-hi altres herbes aromàtiques (farigola, sajolida, etc...)

Es pot substituir el vi blanc per un raig de brandi o vi ranci

Preparació
1.

Netegeu bé els picantons i reserveu-los a la safata del forn.

2.

Netegeu les llimones.

3.

Introduïu dins de cada picantó un parell de trossos de llimona i un tros de branca de romaní.

4.

Repetiu l'operació per a cada picantó. Deixeu uns trossos de llimona per dins la safata.

5.

Aneu per les cebes.

6.

Peleu-les i talleu-les a trossos.

7.

Tireu la ceba per sobre de la carn.

8.

Seguidament, pelarem els alls.

9.

Tirarem trossos d'all per sobre dels picantons també.

10.

Al mateix temps hi posarem una mica d'orenga.

11.

I una mica de pebre vermell.

12.

Finalment, un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Sense por.

13.

En una altra safata de forn, prepareu les patates. Talleu-les a llesques gruixudes i tireu-hi per sobre sal, pebre, pebre vermell, allioli.

14.

Incorporeu-hi també els tomàquets. Saleu-los.

15.

Enforneu les dues safates a uns 190-200 graus centígrads. Quan els picantons portin 15-20 minuts, afegiu-hi un got de vi blanc.

16.

Al cap de 30 minuts doneu-li la volta als picantons.

17.

Controleu també la cocció de les patates fins que estiguin toves i torrades.

18.

Aneu ruixant els pollastres amb la mateixa salsa de tant en tant. En total hi estaran dins el forn al voltant d'una hora, tot i que dependrà de la mida del picantó i del tipus de forn.

19.

Si convé, daureu-los una mica abans de treure'ls del forn, per torrar la pell.

20.

Un cop cuits, només us quedarà emplatar-ho...

21.

... junt amb les patates que ja tenim cuites.

22.

I poc més que obrir una bona ampolla de vi per maridar aquest plat tan suculent.

23.

Bon profit!

24.PER BEURE: