Avui us ensenyarem a preparar l'acompanyament principal (a banda del guacamole) dels "tacos" mexicans: el "pico de gallo", que no és més que una amanida de verdures que procura recollir els colors de la bandera mexicana.
Us recomanem preparar-la una estona abans de consumir-la (1 hora), però no massa tampoc, per evitar que s'estovi en excés. Trobareu algunes variants (amb/sense pebrot, picant o no, etc), segons gustos.
Som-hi!
2 tomàquets madurs trinxats (de carn dura)
1 ceba blanca o vermella trinxada
1/2 pebrot verd trinxat
sal
suc de dues llimes
coriandre fresc trinxat
Variants:
- S'hi pot afegir xili picant o "jalapeños" a trossos
- Es pot fer sense pebrot verd o afegir-hi pebrot vermell
- S'hi poden afegir trossos d'alvocat
Prepareu i netegeu totes les verdures.
Jo he utilitzat la varietat de tomàquet blau, ja que ofereix una carn ben dura i saborosa. Podeu triar qualsevol tomàquet que us agradi.
La ceba pot ser vermella, blanca picant o blanca dolça. També a gustos.
Important: el coriandre. No és el mateix si feu servir julivert, per tant, esforceu-vos una mica!.
Si us va la marxa, podeu afegir un tros de xili picant ben trinxadet.
A més a més, podeu afegir-hi "jalapeños". A mi m'agraden molt.
Trinxeu el tomàquet a daus ben petitons.
El mateix amb la ceba. Jo he combinat blanca i vermella.
En un bol col·loqueu el tomàquet.
El coriandre trinxat.
El picant (opcional).
Ho saleu.
Ho barregeu tot molt bé i llavors hi tireu el suc d'una o dues llimes, al gust. Ho torneu a remenar tot i ho reserveu a la nevera tapat entre 30-60 minuts. I llest per servir a taula.
Podeu acompanyar el "pico de gallo" amb altres salses mexicanes com el "guacamole", la salsa de chili vermella picant, etc. Bon profit!