Avui us ensenyarem a preparar l'acompanyament principal (a banda del guacamole) dels "tacos" mexicans: el "pico de gallo", que no és més que una amanida de verdures que procura recollir els colors de la bandera mexicana.

Us recomanem preparar-la una estona abans de consumir-la (1 hora), però no massa tampoc, per evitar que s'estovi en excés. Trobareu algunes variants (amb/sense pebrot, picant o no, etc), segons gustos.

Som-hi!

Ingredients

2 tomàquets madurs trinxats (de carn dura)

1 ceba blanca o vermella trinxada

1/2 pebrot verd trinxat

sal

suc de dues llimes

coriandre fresc trinxat

Variants:

- S'hi pot afegir xili picant o "jalapeños" a trossos

- Es pot fer sense pebrot verd o afegir-hi pebrot vermell

- S'hi poden afegir trossos d'alvocat

Preparació
1.
IMG 8615

Prepareu i netegeu totes les verdures.

2.
IMG 8620

Jo he utilitzat la varietat de tomàquet blau, ja que ofereix una carn ben dura i saborosa. Podeu triar qualsevol tomàquet que us agradi.

3.
IMG 8618

La ceba pot ser vermella, blanca picant o blanca dolça. També a gustos.

4.
IMG 8621

Important: el coriandre. No és el mateix si feu servir julivert, per tant, esforceu-vos una mica!.

5.
IMG 8616

Si us va la marxa, podeu afegir un tros de xili picant ben trinxadet.

6.
IMG 8642

A més a més, podeu afegir-hi "jalapeños". A mi m'agraden molt.

7.
IMG 8626

Trinxeu el tomàquet a daus ben petitons.

8.
IMG 8627

El mateix amb la ceba. Jo he combinat blanca i vermella.

9.
IMG 8633

En un bol col·loqueu el tomàquet.

10.
IMG 8638

El coriandre trinxat.

11.
IMG 8644

El picant (opcional).

12.
IMG 8639

Ho saleu.

13.
IMG 8650

Ho barregeu tot molt bé i llavors hi tireu el suc d'una o dues llimes, al gust. Ho torneu a remenar tot i ho reserveu a la nevera tapat entre 30-60 minuts. I llest per servir a taula.

14.
IMG 8742

Podeu acompanyar el "pico de gallo" amb altres salses mexicanes com el "guacamole", la salsa de chili vermella picant, etc. Bon profit!