Avui us ensenyarem a preparar l'acompanyament principal (a banda del guacamole) dels "tacos" mexicans: el "pico de gallo", que no és més que una amanida de verdures que procura recollir els colors de la bandera mexicana.
Us recomanem preparar-la una estona abans de consumir-la (1 hora), però no massa tampoc, per evitar que s'estovi en excés. Trobareu algunes variants (amb/sense pebrot, picant o no, etc), segons gustos.
Som-hi!
2 tomàquets madurs trinxats (de carn dura)
1 ceba blanca o vermella trinxada
1/2 pebrot verd trinxat
sal
suc de dues llimes
coriandre fresc trinxat
Variants:
- S'hi pot afegir xili picant o "jalapeños" a trossos
- Es pot fer sense pebrot verd o afegir-hi pebrot vermell
- S'hi poden afegir trossos d'alvocat
![IMG 8615 IMG 8615](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/84/16/img-8615.jpeg)
Prepareu i netegeu totes les verdures.
![IMG 8620 IMG 8620](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/84/97/img-8620.jpeg)
Jo he utilitzat la varietat de tomàquet blau, ja que ofereix una carn ben dura i saborosa. Podeu triar qualsevol tomàquet que us agradi.
![IMG 8618 IMG 8618](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/85/69/img-8618.jpeg)
La ceba pot ser vermella, blanca picant o blanca dolça. També a gustos.
![IMG 8621 IMG 8621](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/86/11/img-8621.jpeg)
Important: el coriandre. No és el mateix si feu servir julivert, per tant, esforceu-vos una mica!.
![IMG 8616 IMG 8616](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/86/53/img-8616.jpeg)
Si us va la marxa, podeu afegir un tros de xili picant ben trinxadet.
![IMG 8642 IMG 8642](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/87/28/img-8642.jpeg)
A més a més, podeu afegir-hi "jalapeños". A mi m'agraden molt.
![IMG 8626 IMG 8626](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/88/21/img-8626.jpeg)
Trinxeu el tomàquet a daus ben petitons.
![IMG 8627 IMG 8627](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/88/63/img-8627.jpeg)
El mateix amb la ceba. Jo he combinat blanca i vermella.
![IMG 8633 IMG 8633](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/89/47/img-8633.jpeg)
En un bol col·loqueu el tomàquet.
![IMG 8638 IMG 8638](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/90/37/img-8638.jpeg)
El coriandre trinxat.
![IMG 8644 IMG 8644](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/91/21/img-8644.jpeg)
El picant (opcional).
![IMG 8639 IMG 8639](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/92/14/img-8639.jpeg)
Ho saleu.
![IMG 8650 IMG 8650](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/93/34/img-8650.jpeg)
Ho barregeu tot molt bé i llavors hi tireu el suc d'una o dues llimes, al gust. Ho torneu a remenar tot i ho reserveu a la nevera tapat entre 30-60 minuts. I llest per servir a taula.
![IMG 8742 IMG 8742](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/15/94/27/img-8742.jpeg)
Podeu acompanyar el "pico de gallo" amb altres salses mexicanes com el "guacamole", la salsa de chili vermella picant, etc. Bon profit!