Avui us ensenyarem a preparar l'acompanyament principal (a banda del guacamole) dels "tacos" mexicans: el "pico de gallo", que no és més que una amanida de verdures que procura recollir els colors de la bandera mexicana.

Us recomanem preparar-la una estona abans de consumir-la (1 hora), però no massa tampoc, per evitar que s'estovi en excés. Trobareu algunes variants (amb/sense pebrot, picant o no, etc), segons gustos.

Som-hi!

Ingredients

2 tomàquets madurs trinxats (de carn dura)

1 ceba blanca o vermella trinxada

1/2 pebrot verd trinxat

sal

suc de dues llimes

coriandre fresc trinxat

Variants:

- S'hi pot afegir xili picant o "jalapeños" a trossos

- Es pot fer sense pebrot verd o afegir-hi pebrot vermell

- S'hi poden afegir trossos d'alvocat

Preparació
1.

Prepareu i netegeu totes les verdures.

2.

Jo he utilitzat la varietat de tomàquet blau, ja que ofereix una carn ben dura i saborosa. Podeu triar qualsevol tomàquet que us agradi.

3.

La ceba pot ser vermella, blanca picant o blanca dolça. També a gustos.

4.

Important: el coriandre. No és el mateix si feu servir julivert, per tant, esforceu-vos una mica!.

5.

Si us va la marxa, podeu afegir un tros de xili picant ben trinxadet.

6.

A més a més, podeu afegir-hi "jalapeños". A mi m'agraden molt.

7.

Trinxeu el tomàquet a daus ben petitons.

8.

El mateix amb la ceba. Jo he combinat blanca i vermella.

9.

En un bol col·loqueu el tomàquet.

10.

El coriandre trinxat.

11.

El picant (opcional).

12.

Ho saleu.

13.

Ho barregeu tot molt bé i llavors hi tireu el suc d'una o dues llimes, al gust. Ho torneu a remenar tot i ho reserveu a la nevera tapat entre 30-60 minuts. I llest per servir a taula.

14.

Podeu acompanyar el "pico de gallo" amb altres salses mexicanes com el "guacamole", la salsa de chili vermella picant, etc. Bon profit!