La veritat, vaig quedar sorprès en trobar aquesta recepta. Realment, creieu que podem considerar el Pijama una recepta tradicional catalana? Suposo que els experts gastrònoms que ho van decidir li van dedicar el temps necessari a rumiar una resposta fonamentada. Jo, sincerament, no ho hagués dit mai. Alguns diuen que sí, que són unes postres típiques catalanes.

En qualsevol cas, no li farem cap lleig i avui us mostraré un clàssic Pijama. Les podreu trobar amb moltes variants, diferents tipus de fruita i de gelats, però totes han de dur el flam, el gelat i la fruita en almíbar. Per cert, potser és una sensació meva, però jo diria que són unes postres que, tot i ser ben bones, han anat a la baixa. Cada cop costen més de trobar a les cartes dels restaurants. I és que no tots els estómacs estan preparats per acollir un Pijama sencer després d'un gran àpat en un restaurant. Potser ens hauríem de replantejar una revisió de les seves dimensions, no creieu?

Ingredients

1 tros de préssec en almíbar

1 tros de pinya en almíbar

nata muntada

1 flam d'ou

1 bola de gelat de bescuit

sucre caramel

cireres vermelles per decorar

1 galeta

andròmines decoratives

menta

 

Variants:

Podeu fer servir gelat de vainilla o xocolata

Hi ha qui acostuma a incorporar mig plàtan, tot i que llavors ho podrem anomenar Banana Split

Podeu incorporar les variants que més us agradin

Es pot presentar a taula amb una bengala encesa

Preparació
1.
pijama pas1

Prepararem tots els ingredients. La fuita en almíbar és recomanable refredar-la a la nevera prèviament.

2.
pijama pas2

A continuació prepararem el plat amb un flam d'ou, el préssec, la pinya i una o dues boles de gelat.

3.
pijama pas3

Ara només ens caldrà posar-hi la nata, les cireres, el caramel i la galeta.

4.
pijama pas4

I ja el tenim acabat.

5.
pijama pas5

Serviu-lo immediatament.

6.
pijama pas6

I a clavar-li cullerada!

7.
pijama pas7

Aquí podeu veure un altra presentació.

8.
pijama pas8

Bon profit!