La veritat, vaig quedar sorprès en trobar aquesta recepta. Realment, creieu que podem considerar el Pijama una recepta tradicional catalana? Suposo que els experts gastrònoms que ho van decidir li van dedicar el temps necessari a rumiar una resposta fonamentada. Jo, sincerament, no ho hagués dit mai. Alguns diuen que sí, que són unes postres típiques catalanes.
En qualsevol cas, no li farem cap lleig i avui us mostraré un clàssic Pijama. Les podreu trobar amb moltes variants, diferents tipus de fruita i de gelats, però totes han de dur el flam, el gelat i la fruita en almíbar. Per cert, potser és una sensació meva, però jo diria que són unes postres que, tot i ser ben bones, han anat a la baixa. Cada cop costen més de trobar a les cartes dels restaurants. I és que no tots els estómacs estan preparats per acollir un Pijama sencer després d'un gran àpat en un restaurant. Potser ens hauríem de replantejar una revisió de les seves dimensions, no creieu?
1 tros de préssec en almíbar
1 tros de pinya en almíbar
nata muntada
1 flam d'ou
1 bola de gelat de bescuit
sucre caramel
cireres vermelles per decorar
1 galeta
andròmines decoratives
menta
Variants:
Podeu fer servir gelat de vainilla o xocolata
Hi ha qui acostuma a incorporar mig plàtan, tot i que llavors ho podrem anomenar Banana Split
Podeu incorporar les variants que més us agradin
Es pot presentar a taula amb una bengala encesa
Prepararem tots els ingredients. La fuita en almíbar és recomanable refredar-la a la nevera prèviament.
A continuació prepararem el plat amb un flam d'ou, el préssec, la pinya i una o dues boles de gelat.
Ara només ens caldrà posar-hi la nata, les cireres, el caramel i la galeta.
I ja el tenim acabat.
Serviu-lo immediatament.
I a clavar-li cullerada!
Aquí podeu veure un altra presentació.
Bon profit!