No, no, no me l'he inventada jo aquesta recepta. La pilota arrebossada és una forma molt interessant d'aprofitar la pilota sobrant del caldo. Però aquest plat té un petit problema: i és que a casa nostra no acostuma a sobrar mai pilota del caldo. Sembla evident el que diré, però aquesta condició dificulta força l'elaboració del plat. Per tant, si teniu intenció de fer-ne... poseu-hi més pilota de l'habitual al caldo.

Ingredients

1 pilota de l'Escudella i carn d'olla

1 ou batut

farina

oli per fregir

Preparació
1.
pilota arrebossada pas1

Bé, no cal dir que abans de res ens fotrem la carn d'olla de l'Escudella que hem fet.

2.
pilota arrebossada pas2

Si ens sobra pilota, i només en aquest cas, continuarem amb la recepta.

3.
pilota arrebossada pas3

Jo ja m'ho he fet anar per que en sobri avui.

4.
pilota arrebossada pas4

La pilota ha d'estar ben freda, i la tallarem a rodanxes gruixudes, procurant que no se'ns trenqui massa.

5.
pilota arrebossada pas5

La reservem i ja podem posar un bon raig d'oli a escalfar en una paella, per fregir-les.

6.
pilota arrebossada pas6
7.
pilota arrebossada pas7

Passem cada llesca de pilota per l'ou batut...

8.
pilota arrebossada pas8

... i seguidament per farina.

9.
pilota arrebossada pas9

Que quedi ben arrebossada per totes bandes.

10.
pilota arrebossada pas10

Amb l'oli ben calent, fregirem la pilota.

11.
pilota arrebossada pas11

Que agafi bon color dels dos costats.

12.
pilota arrebossada pas12

La reservem sobre un paper absorbent per allò de l'excés d'oli.

13.
pilota arrebossada pas13

I, ben calentes, ja les podem portar a taula.

14.
pilota arrebossada pas14

És una bona tapa que podeu servir l'endemà de Nadal o St. Esteve.

15.
pilota arrebossada pas15

Agradarà a grans i petits.

16.
pilota arrebossada pas16

En voleu un tall?...

17.
pilota arrebossada pas17

Bon profit!