No, no, no me l'he inventada jo aquesta recepta. La pilota arrebossada és una forma molt interessant d'aprofitar la pilota sobrant del caldo. Però aquest plat té un petit problema: i és que a casa nostra no acostuma a sobrar mai pilota del caldo. Sembla evident el que diré, però aquesta condició dificulta força l'elaboració del plat. Per tant, si teniu intenció de fer-ne... poseu-hi més pilota de l'habitual al caldo.
1 pilota de l'Escudella i carn d'olla
1 ou batut
farina
oli per fregir
Bé, no cal dir que abans de res ens fotrem la carn d'olla de l'Escudella que hem fet.
Si ens sobra pilota, i només en aquest cas, continuarem amb la recepta.
Jo ja m'ho he fet anar per que en sobri avui.
La pilota ha d'estar ben freda, i la tallarem a rodanxes gruixudes, procurant que no se'ns trenqui massa.
La reservem i ja podem posar un bon raig d'oli a escalfar en una paella, per fregir-les.
Passem cada llesca de pilota per l'ou batut...
... i seguidament per farina.
Que quedi ben arrebossada per totes bandes.
Amb l'oli ben calent, fregirem la pilota.
Que agafi bon color dels dos costats.
La reservem sobre un paper absorbent per allò de l'excés d'oli.
I, ben calentes, ja les podem portar a taula.
És una bona tapa que podeu servir l'endemà de Nadal o St. Esteve.
Agradarà a grans i petits.
En voleu un tall?...
Bon profit!