Què puc dir d'aquest pintxo... quan portes temps cuinant... i tastant plats i gustos diferents... t'adones de les impressionants possibilitats que ofereix la gastronomia en general. D'aquells sabors que tothom, almenys un cop a la vida, hauria de tastar. Aquest pintxo és excel.lent... i com veureu... no li calen massa filigranes. Gaudiu-lo... com he fet jo.
1 llom de bacallà dessalat de 300gr.
4 alls tallats en làmines fines
1/2 bitxo ("guindilla")
oli per fregir
1 fulla de llorer
orenga
oli d'oliva
Prèviament, haurem dessalat degudament el nostre llom de bacallà. El podem comprar ja dessalat també.
Utilitzarem la meitat d'un bitxo... que pica com mil dimonis.
Tallem 3 alls molt fins... (per fer-lo cruixent)... i un dent d'all el reservem. Piquem també el bitxo.
Posem oli en un cassó amb un all i una fulla de llorer. Aquí confitarem el bacallà.
L'oli ha de cobrir pràcticament les peces de bacallà. Per confitar-lo, haureu de coure el bacallà a 50-60 graus màxim... durant uns 20 minuts.
Podeu utilitzar un termòmetre de cuinar per controlar la temperatura. Passats els 20 minuts... ho reservem.
Ara, en una paella amb una mica d'oli... torrarem les làmines d'all... amb molt de compte de no cremar-les.
Les reservem.
Amb el foc apagat i en el mateix oli... tireu el bitxo i retireu-lo de seguida. Us quedarà cruixent.
Ara, i procurant extreure la pella del bacallà, muntarem els nostres pintxos amb un tall de bacallà confitat.
A sobre hi posarem unes làmines d'all cruixent i en un costat el bitxo. D'aquesta manera, qui no vulgui el picant el podrà treure sense problemes, però ja us avanço que la gràcia d'aquest pintxo és el picant.
El toc final... una mica d'orenga.
Perfecte.
Ja podem muntar un plat... tot tirant un raig d'oli per sobre. Sal, no cal, amb el bacallà.
Quina pinta, eh?
Bon Profit!