Què puc dir d'aquest pintxo... quan portes temps cuinant... i tastant plats i gustos diferents... t'adones de les impressionants possibilitats que ofereix la gastronomia en general. D'aquells sabors que tothom, almenys un cop a la vida, hauria de tastar. Aquest pintxo és excel.lent... i com veureu... no li calen massa filigranes. Gaudiu-lo... com he fet jo.
1 llom de bacallà dessalat de 300gr.
4 alls tallats en làmines fines
1/2 bitxo ("guindilla")
oli per fregir
1 fulla de llorer
orenga
oli d'oliva
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas1 pintxo bacalla confitat all bitxo pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/15/89/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas1.jpeg)
Prèviament, haurem dessalat degudament el nostre llom de bacallà. El podem comprar ja dessalat també.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas2 pintxo bacalla confitat all bitxo pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/16/31/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas2.jpeg)
Utilitzarem la meitat d'un bitxo... que pica com mil dimonis.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas3 pintxo bacalla confitat all bitxo pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/16/73/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas3.jpeg)
Tallem 3 alls molt fins... (per fer-lo cruixent)... i un dent d'all el reservem. Piquem també el bitxo.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas4 pintxo bacalla confitat all bitxo pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/17/15/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas4.jpeg)
Posem oli en un cassó amb un all i una fulla de llorer. Aquí confitarem el bacallà.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas5 pintxo bacalla confitat all bitxo pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/17/99/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas5.jpeg)
L'oli ha de cobrir pràcticament les peces de bacallà. Per confitar-lo, haureu de coure el bacallà a 50-60 graus màxim... durant uns 20 minuts.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas6 pintxo bacalla confitat all bitxo pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/18/41/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas6.jpeg)
Podeu utilitzar un termòmetre de cuinar per controlar la temperatura. Passats els 20 minuts... ho reservem.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas7 pintxo bacalla confitat all bitxo pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/18/83/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas7.jpeg)
Ara, en una paella amb una mica d'oli... torrarem les làmines d'all... amb molt de compte de no cremar-les.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas8 pintxo bacalla confitat all bitxo pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/19/25/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas8.jpeg)
Les reservem.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas9 pintxo bacalla confitat all bitxo pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/19/67/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas9.jpeg)
Amb el foc apagat i en el mateix oli... tireu el bitxo i retireu-lo de seguida. Us quedarà cruixent.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas10 pintxo bacalla confitat all bitxo pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/20/09/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas10.jpeg)
Ara, i procurant extreure la pella del bacallà, muntarem els nostres pintxos amb un tall de bacallà confitat.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas11 pintxo bacalla confitat all bitxo pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/20/51/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas11.jpeg)
A sobre hi posarem unes làmines d'all cruixent i en un costat el bitxo. D'aquesta manera, qui no vulgui el picant el podrà treure sense problemes, però ja us avanço que la gràcia d'aquest pintxo és el picant.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas12 pintxo bacalla confitat all bitxo pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/20/93/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas12.jpeg)
El toc final... una mica d'orenga.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas13 pintxo bacalla confitat all bitxo pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/21/35/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas13.jpeg)
Perfecte.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas14 pintxo bacalla confitat all bitxo pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/21/77/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas14.jpeg)
Ja podem muntar un plat... tot tirant un raig d'oli per sobre. Sal, no cal, amb el bacallà.
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas15 pintxo bacalla confitat all bitxo pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/22/19/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas15.jpeg)
Quina pinta, eh?
![pintxo bacalla confitat all bitxo pas16 pintxo bacalla confitat all bitxo pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/22/61/pintxo-bacalla-confitat-all-bitxo-pas16.jpeg)
Bon Profit!