Aprofitarem la temporada de figues fresques per a combinar-les amb altres ingredients, com ho són el formatge i el raïm, també de temporada. Procureu gastar les figues més dolces i madures, però que mantinguin una certa estabilitat. Podeu triar qualsevol formatge, però que sigui ben sec. Finalment, regarem el pintxo amb una mica de crema de vinagre de Mòdena, també dolça. Aquests pinxos els podeu oferir com a aperitiu, tapa, berenar, pica-pica o també per postres, acompanyats d'una copa de garnatxa o vi de gel. Desitjo que us agradi.
Figues fresques i madures
Formatge de sec
Raïm fresc
Crema de vinagre de Mòdena
Torradetes planes tipus "picos"
Hi ha moltíssimes formes de menjar les figues.
La figa ha de ser ben dolça, però.
... ha de tenir un color intens... i de textura sagnant.
Busqueu les que es puguin pelar millor i peleu-les amb molta cura de no desfer-les.
Les farem a rodanxes.
En aquesta ocasió he utilitzat un formatge de vaca sec, que tallarem a rodanxetes.
El raïm el rentem bé...
... el partim per la meitat i li traiem les llavors, però la pell no cal.
Les torradetes de pa... han de ser de les més bones, amb gust característic.
Col·loquem una rodanxa de figa sobre la torradeta.
Agafem uns escuradents i punxem el raïm...
... a continuació punxem el formatge i fem sortir l'escuradents una mica.
Si intenteu punxar-ho tot muntat... desfareu la figa i se us desmuntarà el pintxo.
Si punxeu prèviament el raïm amb el formatge... ja serà més difícil. Però punxeu suaument també.
Per acabar el punt de la crema balsàmica donarà color, sabor i aroma al pintxo... i el sabor característic final.
Ja els podem servir. Els podeu preparar amb temps i reservar a la nevera sense problema.
Bon profit!